Sudet tappoivat lampaita Pihlavalla

2
Kesän kolmas susivahinko Auranmaalla sattui viikonloppuna Pöytyän Pihlavalla, kun sudet tappoivat kahdeksan lammasta. Kuvan lampaan sudet tappoivat alkukesästä Tarvasjoella.

PÖYTYÄ/Pihlava. Sudet tappoivat seitsemän lammasta Pöytyällä Pihlavalla lauantaina. Lisäksi yksi loukkaantunut lammas jouduttiin lopettamaan. Lampaat olivat tapahtuma-aikaan Pihlavantien varressa laitumella, josta lähimpään asuttuun taloon on matkaa noin 80 metriä. Susien hyökkäyksessä meni koko laitumella laiduntanut lauma.

Jälkihavaintojen perusteella alueella on ollut tapahtuma-aikaan useampi susi. Havaintoja tapahtumapaikalla teki suurpetoyhdyshenkilö.

Susihavaintoja on kuluneen kuukauden aikana tehty Koskelta, sekä kakkostieltä Loimaan ja Humppilan rajalta. Pihlavalla sattunut hyökkäys oli kesän kolmas susituho Auranmaalla. Alkukesästä sudet tappoivat toistakymmentä lammasta Tarvasjoella ja vasikan Rannanmäessä.

Uutista täsmennetty tiistaina kello 13.15.

2 KOMMENTIT

  1. Peurat pitäisi saada tapettua, niin sudetkin poistuisivat. Peurakanta kasvaa joka vuosi. Nyt tarvitaan uudentyyppisiä toimenpiteitä.

  2. Valkohäntäpeurojen metsästystä tulisi tosiaan tehostaa. Nehän eivät ole edes alkuperäisiä Suomen luontoon kuuluvia eläimiä eivätkä edes luontaisesti tänne levinneitä vaan ihmisen tänne tuomia. Sen puoleen ne voisi hävittää täältä kokonaan. Saataisiin jotain tolkkua tähän susitilanteeseenkin, joka on karannut täysin käsistä.

Kommenttien lisääminen on estetty.