Tikakoski rakentaa Yläneen hirsipäiväkodin

0
Havainnekuvassa Yläneen uusi varhaiskasvatusyksikkö näyttää tällaiselta.

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen päiväkodin (varhaiskasvatusyksikön) kokonaisvastuu-urakoitsijaksi on valittu S. Tikakoski Oy, jonka tarjoushinta, 1 881 700 euroa (avl 0%) oli tarjouskilpailun kokonaistaloudellisesti edullisin. Urakoitsijasta päätti Pöytyän kunnanhallitus.

Nissiläntien ja Kuntolantien kulmaukseen nousee 760 neliön, kolmeosastoinen päiväkoti, jonka pintamateriaaliksi tulee hirsi. Rakennustöihin on tarkoitus päästä käsiksi syksyllä.

–Suunnittelua jatketaan mahdollisimman pian sillä ajatuksella, että rakentaminen alkaisi syksyllä, sanoo aluearkkitehti Olli-Pekka Hannu.

Hannun mukaan rakennus edustaa modernia hirsirakentamista pulpettikattoineen. Valkoinen ja keltainen ovat rakennuksen päävärit. Lisäksi käytetään tehostevärejä Vesikatteeksi tulee tumma, saumattu teräspeltikate.

Tarjouksen jätti määräaikaan mennessä yhdeksän rakennusliikettä, joista kahden tarjous hylättiin, koska ne eivät täyttäneet asetettuja soveltuvuusvaatimuksia ja laatukriteerejä.

Tarjoushinnat vaihtelivat välillä 1 881 700–2 569 000 euroa.

Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa laadun painoarvo oli 60 prosenttia ja hinnan 40 prosenttia. Rakennusurakointi S. Tikakoski Oy sai korkeimman pisteluvun.

Valkoinen ja keltainen ovat Yläneen hirsipäiväkodin päävärit. Havainnekuva.

Kunnanhallituksessa Matti Kaurila ja Joonas Rantala eivät esteellisinä osallistuneet asian käsittelyyn eivätkä päätöksentekoon.

Pöytyän kunta rahoittaa hankkeen kiinteistöleasingillä. Varhaiskasvatusyksikön rakentamiselle haetaan vielä poikkeamislupa. Kaavaan merkityt kolme pientalotonttia yhdistetään yhdeksi 6 700 neliön kokoiseksi rakennuspaikaksi.

Rakennusliike Tikakosken pääkonttori on Raisiossa. Se on rakentanut päiväkodin muun muassa Turun Kastuun, Porin asuntomessualueelle ja Lempäälään.