Ilmoittautuminen opistojen kursseille on alkanut

0

AURANMAA. Ilmoittautuminen Auranlaakson kansalaisopiston ja Lieto-opiston kursseille on alkanut. Somero-opiston kursseille otetaan ilmoittautumisia vastaan 31.8. alkaen. Kurssitarjonta on jälleen runsasta. Auranlaakson kansalaisopistolla kursseja on ensi lukuvuoden aikana noin 350, Somero-opisto puolestaan järjestää Koskella 28 kurssia. Tarvasjoella Lieto-opiston järjestämiä kursseja pidetään 12.

Auranlaakson kansalaisopiston monipuoliseen kurssivalikoimaan sisältyy useita verkkokursseja. Verkossa voi opiskella muun muassa verkkokaupan perustamista tai osakesijoittamista. Tarjolla on myös vähän jäykempien jätkien kropparemppaa verkkokurssina.

Opiston kotitalouskursseilla valmistetaan muun muassa keskiaikaista ruokaa juhliin ja rahvaallekin, sekä tutustutaan kotimaisten kasviproteiinien ominaisuuksiin ja käyttöön. Kuvataidekursseilla on tarjolla taiteilua vauvoillekin. Vauvat pääsevät Auranmaan Taitotalolla värikylpyyn jo ensi viikolla. Kehitysvammaisten jooga- ja kuvataidekurssilla on Opetushallituksen opintoseteliavustus.

Kädentaitokursseja on tarjolla useita vaateompelusta betonikursseihin. Aikuista seuraa ja hengähdyshetkeä kaipaaville järjestetään Riihikosken yhtenäiskoululla syyskuun lopulta alkaen ruuhkavuosivanhempien kässäkerho.

Verkkokurssien, lupakoulutusten, kielten, musiikin, taiteen ja kädentaitojen opetuksen sekä liikuntakurssien lisäksi Auranlaakson kansalaisopisto järjestää tuttuun tapaan luentoja. Luentoja on luvassa monista eri aihepiireistä sukututkimuksesta ja edunvalvonnasta romaanikulttuuriin ja murteisiin.

Siveltimiä ja lasihimmeleitä

Lieto-opisto järjestää Tarvasjoella aiemmilta vuosilta tuttuja kursseja kuten lasityöpajan ja zumbaa. Uutuutena ovat omat zumbakurssit lapsille ja ikäihmisille. Uutta on myös maalataan siveltimellä -kurssi Tiina Rauhalan opissa sekä naisten ja miesten omat kuntopiirit. Marraskuussa Tarvasjoen koululla Kirsi Laine luennoi isojaosta. Laine luennoi samasta aiheesta myös Auranlaakson kansalaisopiston luennolla Liisa Hellevi -salissa marraskuussa.

Somero-opiston kurssitarjontaa sisältyy muun muassa välkehtivät lasihimmelit ja ukulelensoiton alkeiskurssi Kosken koulukeskuksella sekä ilma-akrobatiaa kankaalla Nuortentuvalla. Somero-opiston verkkoluennoilla voi oppia nukkekodin pienesineiden tekoa tai saada vinkkejä kestävään arkeen.