Irina Kaukisesta Pöytyän kirkkoherran viransijainen

0
Pöytyän vs. kirkkoherra Irina Kaukinen on entuudestaan tuttu niin pöytyäläisille kuin oripääläisillekin. Kuva: AVL:n arkisto.

PÖYTYÄ. Punkalaitumen seurakunnan kirkkoherra Irina Kaukinen on asetettu Pöytyän kirkkoherra Matti Kaipaisen viransijaiseksi ajalle 1.9.2020–31.8.2021. Sijaisuudesta päätti Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli.

Kaipainen lähtee vuoden mittaisella virkavapaallaan pakolaistyöhön Pohjois-Kreikkaan, jonne suuntaa myös vaimo, Eurassa laboratorionhoitajana työskentelevä Anna Maija Kaipainen. Aiemminkin lähetyskentällä olleet Kaipaiset auttavat yhdessä paikallisen evankelisen seurakunnan kanssa afgaanipakolaisia Kreikkaan kotoutumisessa.

Pöytyäläislähtöinen Irina Kaukinen on toiminut Pöytyän seurakunnan palveluksessa vuosien mittaan ennenkin: kanttorin sijaisena, seurakuntapastorina ja kappalaisena sekä Oripään vt. kirkkoherrana.

Kaukinen vihittiin papiksi vuonna 2007. Hän haki Pöytyän kirkkoherraksi vuonna 2015, jolloin valituksi tuli Matti Kaipainen.