Liikunta tuottaa myös henkistä iloa

0
Eeva Mikkolan vetämän BodyPump-tunti oli ns. testitunti eli hieman normaalia pidempi. 45 minuuttia tiukkaa jumppaa ei silti ollut mitenkään kevyttä hommaa.(Kuva:Tuomas Honkasalo).

KOSKI .Koskella startattiin liikunnallinen syksy käyntiin Syksyn Startti-tapahtumassa viime lauantaina. Tapahtuman lajikirjo oli laaja pingiksestä BodyPumpiin ja vapaapalokuntatoimintaan. Samalla tapahtuma oli Johanna Heikkilän opinnäytetyö hänen liikuntaneuvojaopinnoissaan.

–Opinnoissa tuli järjestää liikuntatapahtuma ja täällä on ollut tällaista tapahtumaa jo aikaisemminkin, mutta tässä lyötiin nyt Kosken vapaa-aikatoimen kanssa hynttyyt yhteen ja esiteltiin Kosken liikuntamahdollisuuksia, Heikkilä totesi ja samalla hän halusi korostaa liikunnan suurta merkitystä ihmisen hyvinvoinnissa.

–Ennen kaikkea pitäisi korostaa millaista henkistä iloa liikunta tuottaa. Tottakai se fyysinenkin puoli on tärkeää, mutta kun tekee fyysisiä juttuja, niin se heijastuu sinne henkiseen puoleen ihan varmasti. Usein ajatellaan, että fyysinen on tärkeää, mutta kyllä se kokonaisuus on tärkeää ihan kaiken ikäisille.

Lapsuuden liikuntatottumukset ovat tärkeitä.

–Se, miten on lapsena tottunut suhtautumaan liikuntaa, vaikuttaa myös myöhemmin. Kokeilujen kautta on myöhemmin helpompaa päästä kiinni liikuntaan ja löytää oma laji. Oman lajin löytämisen polku ei välttämättä olekaan kovin yksinkertainen, vaan sitä pitää vähän työstää ja kokeilla eri juttuja, Heikkilä pohti.

–Jos olet vaikka viisi vuotta harrastanut jotain ja sitten lopetat, niin olisi hyvä löytää jotain tilalle. Hyvinvointi on kuitenkin elämän mittainen tie, Heikkilä muistutti.

Heikkilän oli todella tyytyväinen Syksyn Startin lajimäärään.

–Tämähän oli ihan huikea setti, kun miettii, että on vielä tosi hienot kelit ja tätä koronapelkoakin on varmasti jonkin verran. Hienointa tässä oli nimenomaan se, että täällä on tätä toimintaa eikä jaeta vaan pelkästään mainoksia toiminnasta.

Kuntosalin avoimet ovet, pingiskokeilu, MLL:n liikennepuisto, MT-teamin taiteilut ja kepparirata sekä ohjatut jumppatunnit nousivat suosituimmiksi aktiviteeteiksi Syksyn Startissa.

–Pingis on sen verran haasteellinen laji, että sitä ei pystymetsästä oikein voi osata. Mutta kyllä juuri kävi yksi tyttö, joka varmaan innostuisi tulemaan treeneihin, jos huomenna olisi sopivat treenit, kertoi Esko Heikkinen Kosken Kaiusta.