Opettajien lomautukset käynnistyvät Pöytyällä myöhemmin syksyllä

0

PÖYTYÄ. Syyslukukaudelle suunnitellut opettajien lomautukset aloitetaan Pöytyällä lokakuussa. Sivistysjohtaja Marianne Mäkelän mukaan lomautukset toteutetaan porrastetusti opettajaryhmittäin hyödyntäen muun muassa VESO-koulutus- ja päätöspäiviä.

–Lomautukset toteutetaan erissä niin, että oppilaille on niistä mahdollisimman vähän haittaa, Mäkelä sanoo.

Lomautuksia on tulossa myös kevätlukukaudelle sekä ensi lukuvuoden syksylle. Pöytyä on säästötoimenpiteenä päättänyt henkilöstönsä lomautuksista, joihin sisältyy myös opettajien lomautus ensi vuonna kahdeksi viikoksi. Opettajien lomautusviikot jaetaan kevät- ja syyslukukaudelle.

Opetusministeri Li Andersson on vedonnut kuntiin, jotta ne pidättäytyisivät opettajien lomautuksista. Mäkelä arvioi, että asiasta on jonkin verran ollut keskustelua Pöytyälläkin. Sivistystoimessa lomautuksia on Mäkelän mukaan kuitenkin valmisteltu kunnanvaltuuston ja -hallituksen päätösten mukaisesti.

OAJ:n tietojen mukaan kaikkiaan 49 kuntaa on kohdistamassa henkilöstömenoleikkauksia opetushenkilöstöön, minkä lisäksi 43 kunnassa on yt-menettely meneillään. Suunnitellut toimenpiteet ovat enimmiltä osin lomautuksia. Kaikkiaan yhdeksän kuntaa on lomauttamassa heti syyslukukauden alussa, ja 17 kunnassa Pöytyän mukaan lukien lomautukset toteutetaan syksyn aikana.