Pöytyän vuodeosastolle jatkoaikaa: Auran, Loimaan ja Pöytyän osastoneuvottelut keskeytettiin

0

AURA, PÖYTYÄ, LOIMAA. Auran kunta, Loimaan kaupunki ja Pöytyän kunta ovat päättäneet yksituumaisesti keskeyttää neuvottelut yhteisistä sairaalaosastoista. Päätös tarkoittaa sitä, että Pöytyän vuodeosaston lakkauttamista ja potilaitten siirtämistä Loimaalle ei enää suunnitella.

Vuodeosastoneuvottelut aloitettiin Auran, Pöytyän ja Loimaan kesken viime vuoden syksyllä. Lopullisen päätöksen tekeminen viivästyi koronapandemian johdosta.

Pöytyän kunnanjohtajan Anu Helinin mukaan neuvottelut käytiin kaiken kaikkiaan rakentavassa hengessä. Poliittiset päättäjät eivät kuitenkaan Helinin mukaan nähneet mahdollisuutta suunnitelmien toteuttamiseen.

Turhaan neuvotteluja ei kuitenkaan käyty, siitä Helinin mukaan niistä poiki paljon tietopohjaa mahdollista tulevaa sote-uudistusta varten.

Kunnat näkevät, että tulevassa maakunnallisessa järjestelmässä sairaalahoito tullaan keskittämään tavalla tai toisella. Voimassa olevassa Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmassa kannustetaan sairaalapaikkojen ylikunnalliseen koordinoituun käyttöön. Sopimusneuvottelut voivat toimia hyvänä pohjana maakunnallisessa valmistelussa.

Helinin mukaan Pöytyä jatkaa aktiivista peruspalvelujen kehittämistä.

–Kantavana ajatuksena on, että palveluiden ollessa vaikuttavat, asiakaslähtöiset sekä kustannustehokkaat työpaikkojen ja palveluiden säilymistä pystytään turvaamaan parhaiten paikkakunnalla, Helin toteaa.