Rekoisten sillan remontti hyvässä mallissa

0
Rekoisten siltatyömaalla valmistauduttiin perjantaiaamulla reunapalkin telineen purkuun ja väliaikaisen kaiteen sekä vahvennusvalun harjateräksen asennukseen. Keskiviikkona alkaa valu.

MARTTILA. Rekoisten sillan remontti Marttilassa Salontiellä on edennyt aikataulussa. Sillan toinen puoli on saatu valmiiksi ja toisella puolella valmistaudutaan huomenna keskiviikkona valutöihin.

–Suurin osa sillan rakenteista jää entiselleen, mutta huonokuntoinen betoni puretaan, vesieritys uusitaan ja laakereita vaihdetaan, työmaapäällikkö Tambet Anso kertoo.

Remontin yhteydessä siltaa levennetään 80 senttiä, jolloin silta saadaan Ely:n standardit täyttäväksi ja leveille kuljetuksillekin sopivaksi.

Rekoisten silta on rakennettu vuonna 1970, minkä jälkeen sitä on remontoitu kahteen otteeseen. Vuonna 1996 tehtiin kaidepylväiden tippuputket ja juuren kunnostus. Pengerkaide uusittiin vuonna 2006.

–Reunapalkit ja laakerit olivat kuluneet ja harjateräkset ruostuneet, Anso kertoo sillan kunnosta remontin alkaessa.

Vanhojen metallilaakerien tilalle vaihdetaan remontin yhteydessä kumilaakerit. Laakereiden tarkoitus on Anson mukaan estää lämpötilavaihteluiden aiheuttama sillan liikkuminen ja betonin halkeaminen.

Paimionjoessa olevat sillan välituet suojataan ruostumattomasta teräksestä valettavalla manttelilla.

–Sukellusporukka tulee syyskuun aikana, Anso kertoo.

Sitä ennen silta saa parin viikon päästä taas teltan päälleen. Sillan vesieristyksien uusiminen vaatii Anson mukaan suojaa säältä. Kaikkinensa kuluneen kesän vaihtelevista säistä ei Anson mukaan ole ollut erityistä haittaa sillan remontille. Isompia yllätyksiäkään remontin edetessä ei ole tullut vastaan. Rekkaliikenteelle sillanrakentajat tosin esittävät toiveen hidastamisesta. Rekat täristävät herkästi siltaa ajaessaan liian lujaa.

–Ongelmana on, että rekat kaasuttavat sillalle kun näkevät valon vaihtuvan keltaiseksi, Anso huolehtii.

Sillalla käytössä ollut valo-ohjaus on Anson mukaan muutoin toiminut hyvin.

Rekoisten siltaa remontoi MPV-Infrarakennus Oy. Samaan urakkaan sisältyy myös kahden muun sillan remontointi Kiskossa ja Perniössä.

–Koko urakan pitäisi olla luovutettu lokakuun lopussa, Anso kertoo.