Auran monitoimikentästä kuntalaisten yhteinen olohuone

0
Kunnanjohtaja Mika Joki muistutti, että kunnan keskeisiä tehtäviä on hyvinvoinnin edistäminen ja leikkasi uuden monitoimikentän nauhan.

AURA. Aurassa vietettiin syyskuun alkamisen kunniaksi tiistaina uuden monitoimikentän avajaisia. Kenttä on itse asiassa jo testattu ja hyväksi havaittu, sillä avajaisten piti olla jo keväällä, mutta niitä lykättiin koronan vuoksi.

Monitoimikentältä löytyy kuntolaitteita, hiekkakenttä bocciaa ja petankkia varten sekä tietysti varsinainen pelikenttä koripallokoreineen ja maaleineen.

–Kun kunnan 100-vuotisjuhliin tehtiin minigolfrata, alettiin miettiä mitä muuta kivaa voisi olla ja päätettiin tehdä monitoimikenttä. Liikunta on keskeinen osa hyvinvointia ja sen eteen niin kunta kuin yhdistykset tekevät paljon töitä, kunnanjohtaja Mika Joki totesi ja kiitteli kaikkia projektissa mukana olleita.

Joki sanoi uskovansa, että ulkoliikuntapaikkojen suosio kasvaa entisestään, jos sisäliikuntaa joudutaan koronan vuoksi rajoittamaan.

–Jos korona painaa päälle on yksi paikka lisää, missä liikkua, hän muistutti.

Avajaisissa kuultiin myös seuraavan liikuntaprojektin edistymisestä. LC Aura-Sisun Hannele Tanner-Penttilä esitteli pinssiä, joita myymällä hankitaan varoja kuntoportaiden ja sen juurelle tulevan laululavan rakentamiseksi. Portaat ja lava ovat tulossa jokirantaan pankin kiinteistön taakse.

EU-avustusta hankkeelle on jo saatu, mutta omarahoitusosuuden ja talkoolaisten keräämisessä on vielä työtä.

Monitoimikentän avajaisiin saapunut väki tuntui olevan sangen tyytyväinen kunnan uuteen satsaukseen.

Jyrki Alanko kertoi jo käyttäneensä kuntolaitteita ja havainneensa ne hyviksi ja vankkatekoisiksi.

Myös Apun voimistelijat Silja Matikainen, Kia Nordström ja Meeri Tuokkola uskoivat, että kentälle löytyy käyttöä ja kertoivat käyttävänsä sitä jatkossa itsekin.