Kuusi auralaista Liedon kirkkovaltuustoon

0

AURA, LIETO. Auran ja Liedon kirkkovaltuustot kokoontuivat viime torstaina ensimmäiseen yhteiseen neuvonpitoon. Liedon kirkkoherra Risto Leppänen kertoo, että kokouksessa ei vielä tehty mitään linjauksia vaan tutustuttiin ja katsottiin, miten seurakuntaliitos seuraavaksi etenee. Vaalilautakunnan kokoon kutsuminen on yksi ensimmäisistä tehtävistä.

Yhdistyneen seurakunnan kirkkovaltuusto muodostetaan paperivaalilla edellisten vaalien tuloksien perusteella siten, että Liedon kirkkovaltuustoon nousee kuusi viime vaaleissa parhaimman vertailuluvun saanutta auralaista kirkkovaltuutettua. Vastaavasti lietolaisista kuusi heikoimman vertailuluvun saanutta putoaa kirkkovaltuustosta.

Lietolaisten putoajien nimet ovat jo kaikki selvillä, mutta Auran osalta kuudes kirkkovaltuustoon nouseva on vielä epäselvä. Tämä johtuu siitä, että vertailuluvun mukaan Liedon kirkkovaltuustoon olisi noussut Auran kirkkovaltuuston puheenjohtaja Outi Leino, joka on jättänyt luottamustehtävänsä paikkakunnalta poismuuton vuoksi.

Liedon kirkkovaltuustosta putoavat Paula Ranta, Mia Pusa, Juhan Heinonen ja Sinikka Ala-Uotila sekä tarvasjokelaiset Anna Järvinen ja Sirkka-Liisa Frantti. Tarvasjokelaisten kirkkovaltuutettujen määrä putoaa näin kuudesta neljään.

Aurasta yhdistyneen seurakunnan kirkkovaltuustoon ovat varmuudella nousemassa Ari Vilén, Arvo Laakso, Hilkka Kartimo-Heikka, Maj-Len Heikka ja Tommi Pasto. Kuudennen kirkkovaltuutetun nimi varmistuu vaalilautakunnan kokoonnuttua.

–Neuvostoista ja muista ryhmistä päätetään ensi vuonna kun uusi kirkkovaltuusto on muodostettu, Leppänen kertoo.