Liikennemerkkiin köytetyn kissan kuolinsyy selvitetään

0
Liikennemerkkiin köytetyn kissan kuolinsyy selvitetään. Julkaisemme kuvan sumennettuna alkuperäisen kuvan järkyttävyyden vuoksi. Alkuperäisen kuvan on ottanut Hanna Penttinen.

PÖYTYÄ/Auvainen. Pöytyän Auvaisista sunnuntaiaamuna löydetty, liikennemerkkiin köytetty kissa on toimitettu ruumiinavaustutkimukseen kuolinsyyn selvittämiseksi. Raadon huostaansa ottaneen Loimaan seudun eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Hanna Penttinen arvioi kissan kuolleen hirttämällä.

–Ulkoisessa tutkimuksessa en havainnut kissassa luunmurtumia, Penttinen kertoo ja arvioi, ettei kissan leuassa ollut viilto ole kissaa tappanut.

Ulkoisten havaintojen perusteella Penttinen uskoo, ettei kissa ole jäänyt auton alle.

Eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoinen löysi paalinarulla Marttilantien tienviittaan köytetyn kissan sunnuntaina yhdeksän aikaan aamulla.

–Paalinaru oli kiinni tienviitassa niin korkealla, että se on kiinnitetty joko koroketta käyttäen, tai sen on kiinnittänyt pitkähkö henkilö, yhdistyksen tiedotteessa kerrotaan.

Asiasta on tehty ilmoitus poliisille ja poliisi myös kävi paikan päällä. Kissa tosin oli jo silloin toimitettu eläinsuojeluyhdistykselle, joka pyytää asiasta jotain tietäviä ilmoittamaan tiedoistaan poliisille. Toistaiseksi eläinsuojeluyhdistyksen tietoon ei ole tullut kissan omistajaa.

–Eläinsuojelurikoksesta tässä on kyse. Tietysti toivoisin, ettei näitä ilmenisi, mutta aina jos tällaiseen törmää, pitää tehdä rikosilmoitus. Ehkä se edesauttaa lakien muuttamisessa, Penttinen sanoo.

Hän toteaa vapaana kulkevista kissoista käytävän kiivasta keskustelua, mutta muistuttaa, ettei kissojakaan saa kohdella julmasti. Eläinsuojeluyhdistyksen toiveena on, että eläinten asemasta ja siihen liittyvistä ongelmista keskusteltaisiin nykyistä enemmän.

–Eläinsuojelurikoksista pitää saada riittävä rangaistus ja rikokset on selvitettävä, että rikoksentekijät saadaan vastuuseen, yhdistyksen tiedotteessa sanotaan.

Liikennemerkkiin köytetystä kissasta myös sosiaalisessa mediassa kertoneelle SEY Loimaa ry:lle on satanut viestejä ihmisiltä. Penttinen kertoo viestejä tulleen kymmeniä, ellei jo sata. Ihmiset ovat olleet Penttisen mukaan tapauksesta hyvin järkyttyneitä.