Marttilan Murto tähtää nelosdivariin

0
Marttilan Murron Petri Niinimäki testaa lämmittelyvaiheessa Marko Kujanpään torjuntavirettä. Kuva: Tuomas Honkasalo

MARTTILA. Marttilan Murron miesten jalkapallojoukkueen kuluva tynkäkausi on sujunut paremmin kuin hyvin. Jo viime kauden vitosdivarin pelit sujuivat hyvin, mutta hyvin samanlaisena pysynyt joukkue on ollut todella kovassa iskussa. Joukkue on voittanut kuusi ottelua, pelannut tasan kaksi ja hävinnyt vain kerran.

Joukkueen menestyksen takana on joukkueen kapteeni Janne Kujanpään mukaan tiivis joukkuehenki ja tasaisuus eri pelialueilla.

–Nousu nelosdivariin ei suinkaan ole vielä varma, vaan pelataan nämä loput pelit nyt ensin pois kunniakkaasti. Jos voitamme oman lohkomme, niin siitä seuraa nousukarsinta.

Läntisellä alueella on kolme lohkoa ja niiden parhaat pelaavat keskenään. Paras tulee nousemaan nelosdivisioonaan.

–Mutta eipä me olla tästä edes vielä keskustelu oikeastaan. Peli kerrallaan mennään. Keskitytään voittamaan nämä loput pelit, selventävät Kujanpää ja joukkueenjohtaja, valmentaja Teemu Sinkko .

–Ollaan kakkos- ja kolmosjoukkueet lohkossa voitettu jo, joten mahdollisuuksia kyllä on, Kujanpää pohtii.

Länsi-Suomen piirin vitosdivarin toisen lohkon joukkueet ovat tuttuja muun muassa Kaarinasta, Maskusta ja Liedosta.

–Meidän vahvuutemme on tietenkin taktinen nerokkuus, lohkaisee joukkueen maalivahti Marko Kujanpää , mutta sen myötä kolmikko pysähtyy pohtimaan vahvan kauden saloja.

–Kenttätasapaino on ollut tosi hyvä tänä vuonna. Pari kautta on harjoiteltu juttuja ja nyt ne tuntuvat toimivan tosi hyvin. Pallo pysyy maassa ja porukka on pysynyt kasassa ja terveenä, Sinkko luettelee.

Joukkue koostuu marttilalaisista tai Marttilasta kotoisin olevista.

–Kai kaikilla on joku kytkös Marttilaan. Omia junnujakin on saatu joukkueeseen, mikä on tosi hieno asia, Janne Kujanpää kertoo.

Joukkue on todella tasainen ja kaikilla on ollut onnistumisia.

–Hyökkäävä laituri Ranco Soosaar on tällä kaudella ollut todella kovassa iskussa ja ollut muun muassa viimeisessä kahdessa pelissä aivan pitelemätön. Pari yli 30 metristä tehtyä hienoa maalia on jäänyt mieleen, Janne Kujanpää kertoo.

–Katsoin meidän maalintekijöitä, niin tosi tasaista on, sillä meillä on 12 tai 13 maalintekijää. Joukkueena ollaan tehty eniten maaleja meidän lohkossa, Sinkko lisäsi.

Viime sunnuntaina Kaarinan Palloseuralle hävinneen Marttilan Murron joukkueen sisällä tirisee hauska huumori, josta miehet selkeästi ammentavat pelivoimaa. Joukkueen vanhin pelaaja eli maalivahti Marko Kujanpää saa osansa eläkeläishuumorista, mutta pelissä joukkue pitää yhtä.

Marttilan Murron puheenjohtaja Kirsti Keskitalo on hyvin mielissään joukkueen menestyksestä.

–Esikuvat ovat nuorille paikallaan. Ja seuralta löytyy varmasti tukea, jos tämä menestys vaan jatkuu. Peleissä saisi tietenkin olla enemmän yleisöä vielä, vaikka välillä on ollut enemmänkin. Yksi kotipeli on vielä jäljellä, että josko sinne innostuisi sitten porukka lähtemään, Keskitalo vinkkasi. Siellähän saatetaan pelata lohkovoitosta.

Tuomas Honkasalo