Myrskytuuli aiheutti vahinkoa Auranmaalla

0
Myrskytuuli paiskasi linja-autokatoksen kumoon Marttilan Ollilassa. Kuva: Simo Päivärinta.

AURANMAA. Aila-myrskyksi yltynyt rajuilma katkoi sähköjä ja kaatoi puita torstaina aamuyöstä alkaen eri puolilla Auranmaata. Sähkökatkoja oli aamulla etenkin Härkätien suunnalla ja Pöytyällä Pöytyän kirkonkylän, Uudenkartanon ja Raasin välimaastossa. Enimmillään vailla sähköjä oli Auranmaalla torstaiaamuna useita satoja talouksia.

Marttilan Ollilassa Härkätiellä puuskainen tuuli kaatoi linja-autokatoksen aamulla puoli kahdeksan aikoihin. Marttilan VPK kävi raivaamassa katoksen pois tiealueelta. Samassa paikassa tielle oli pudonnut suuria puunoksia. Henkilövahinkoja ei aiheutunut sillä katoksessa ei sen kaatumishetkellä ollut ketään.

Ilmatieteen laitos antoi torstaina erittäin vaarallisen sään varoituksen ja kehotti ihmisiä siirtymään sisätiloihin muun muassa Varsinais-Suomessa. Voimakkaat puuskatuulet jatkoivat etenemistään lännestä Uudellemaalle ja Kaakkois-Suomeen.