Pöytätennisliiton päävalmentaja Mattias Bergkvist ihasteli Vesalaisen kaksosten pallotuntumaa – Katso video

0
Aasiassa jo 10-vuotiaat harjoittelevat monta tuntia päivittäin. Isoissa kansainvälisissä lajeissa todellinen menestys on kiven takana, Mattias Bergkvist sanoo.

KOSKI. Pöytätennisliiton päävalmentaja Mattias Bergkvist vieraili alkuviikosta Koskella ja järjesti maan parhaille 14-vuotiaille Matias ja Rasmus Vesalaisille henkilökohtaista tehoharjoittelua. Kaksoset harjoittelivat ruotsalaisen päävalmentajan silmien alla maanantai-iltana, kahdesti tiistaina ja vielä keskiviikkoaamuna.

–Olen matkustanut koko ajan kohta 25 vuotta. Korona-aikana on mahdollista käydä seuroissa, kun kansainvälinen kilpailutoiminta on pysähdyksissä. Välillä on hienoa viettää aikaa nuorempien pelaajien kanssa, Bergvist kuvaili.

Vesalaisen kaksosia Bergkvist pitää erittäin hyvinä jo nyt. Harjoittelu ei tällä kertaa ollut ihan tavallista pelaamista, sillä päävalmentajalla oli mukanaan satamäärin palloja, joita hän nopeaan tahtiin syötteli pojille vastattavaksi. ”Pallolaatikko” on maailmalla hyvin tunnettu menetelmä.

–Pojat ovat ehdottomasti lahjakkuuksia, joita on siunattu erinomaisella pallotuntumalla. Jos jotakin pitää parantaa, se on työnteon määrä ja urheilijan asenne. Kukaan ei mene huipulle pelkillä lahjoilla. Sen ohella tarvitaan valtava määrä työtä, Bergkvist paalutti.

Päävalmentajan mukaan koskelaispelaajilla tie valtakunnan huipulle on kuitenkin vähän tavallista helpompaa.

–Teillä on Alex Naumissa mainio roolimalli. Nuorena ulkomaille, paljon kilpailuja ja valtava halu harjoitella ja tulla koko ajan paremmaksi. Näin tullaan huippu-urheilijaksi.
Esko Heikkinen

Pysyisitkö Matias Vesalaisen tahdissa? Katso videolta kun Mattias Bergkvist tekee Kosken Kaiun Matias Vesalaiselle nopeaa ”pallolaatikkoa”.