Tarvasjoen entiseen kunnantaloon ja lääkäritaloon uutta elämää

0
Eric de Wit kävi ystävänsä Jaanan ja Ruska-koiran kanssa Tarvasjoen entisellä kunnantalolla kertomassa suunnitelmistaan kunnostaa rakennus asunnoiksi.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen entisen kunnantalon, Tarvalan, ja lääkäritalon ostanut Eric de Wit aikoo remontoida kumpaankin asuntoja. Vuokra-asuntojen lisäksi de Wit suunnittelee kunnantaloon airbnb-tyyppisiä majoitustiloja. Lääkäritaloon hän aikoo jättää myös hoitolatiloja yrittäjien vuokrattavaksi.

Kovinkaan laajamittaista remonttia de Wit ei ole tekemässä, vaan suunnittelee toteuttavansa asunnot siten, miten ne luontevasti ovat toteutettavissa aiemminkin asuinkäytössä olleiden tilojen mukaan. Kunnantalon yläkertaan saa kaksi kolmiota ja yhden viiden huoneen ja keittiön asunnon. Alakerran erillisiin huoneisiin de Wit suunnittelee majoitustiloja. Lääkäritaloon sopii kaksi isohkoa asuntoa.

–Pintoja uusitaan, lattialaminaattia laitetaan ja pihoja kunnostetaan, de Wit luettelee ja toteaa, että joitain väliovia joudutaan laittamaan umpeen.

Kunnantalon entiseen kokoushuoneeseen hän hahmottelee kahvitteluhuonetta majoittujia varten.

Tavaraa mennyt varaosiksi

Kunta hyväksyi ostotarjouksen rakennuksista heinäkuussa, mutta kauppakirjat allekirjoitettiin vasta viime viikolla. Rakennukset myytiin de Witille 40 000 eurolla. Aiemmin kesällä hän jo voitti nettihuutokaupan tarjouskisan, mutta tuolloin tehdyllä 12 900 euron tarjouksella kunta ei ollut rakennuksia valmis myymään.

Rakennusten avaimet ovat olleet de Witillä hallussa kesäkuusta alkaen ja hänellä on ollut aikaa siivoilla paikkoja ja tutustua kiinteistöihin. De Wit toteaa kunnan käyttäneen rakennusten esineistöä varaosina.

–Täältä on viety aika paljon tavaraa kuten lamppuja, vessanpyttyjen osia, jääkaapit, kaappien kahvoja, lukkoja, lamppuja, ovia, hän kertoo.

Rakennuksissa käytössä olleet kalusteet ja yleensäkin rakennusten historia kiinnostaa de Witiä. Hän toivoisi, että kunnantalon kokoushuoneen pöytä löytyisi jostain.

–Olisin valmis siitä hieman maksamaankin.

Rakennusten historiasta tietäviä hän kannustaa tulemaan juttusille jakamaan tarinansa. Lääkäritalon parkkipaikkaa voi de Witin mukaan edelleenkin HVK:n työntekijät käyttää parkkipaikkana.

Tulevaisuudessa de Wit saattaa tehdä Tarvalasta ja lääkäritalosta asunto-osakeyhtiön.