Tarvasjoen luontopolun pitkospuut kestävät taas askeltaa

0
Esko Maarosen, Veikko Miettisen ja Rami Kallion sekä muiden talkoolaisten ansiosta Tarvasjoen luontopolun pitkospuilla kelpaa taas astella. Luontopolun alkupään maisemat ovat hieman muuttuneet Liedon kunnan uusittua alueella sijaitsevan jätevedenpumppaamon.

LIETO/Tarvasjoki. Syksyn tullen alkavat talkootyöt olla Tarvasjoen Kertun tuvalla kuluneen kesän osalta tehtynä. Talkooväki on ahkeroinut muun muassa tuvan laudoituksen uusimisen ja maalaamisen parissa. Kesän viimeisinä hommina on uusittu jo pitkään huonossa kunnossa olleet ja viime talven tulvien lopullisesti runnomat luontopolun pitkospuut.

Luontopolun alkupää on kesän aikana muutoinkin hieman muuttunut kunnan teknisen toimen myllättyä maisemaa jätevedenpumppaamoa uusiessaan ja pumppaamolle tietä kunnantalolta rakentaessaan. Toistaiseksi maisema on pumppaamon kohdalla karun savinen, mutta maat on jo tasoitettu ja ensi keväänä maisema lienee taas vehreä ja vihreä. Luontopolulle matkaavankaan ei enää tarvitse pelätä tipahtavansa pitkospuilta hötteikköön.

Kesän talkoissa ahkeroineet Esko Maaronen ja Veikko Miettinen kertovat, ettei vanhoissa pitkospuissa ollut enää mitään säästettävää. Uudet pitkospuut saatiin porukalla kahtena talkoopäivänä uusittua, mutta vanhojen pitkospuiden jäänteet pitää vielä siivota pois. Lautatavaraa jäi Miettisen mukaan sen verran yli, että myöhemmin voidaan laittaa turvalautaa luontopolun hankalakulkuisimmille ja jyrkille paikoille.

–Seuraavat tavoitteet ovat ensi vuodessa, Miettinen sanoo.

Maarosen ja Miettisen apuna talkoohommissa on ollut muitakin, mutta sen verran vähänlaisesti kuitenkin, että Kotiseutuyhdistys Tarvaisten ylläpitämän Kertun tuvan remontoinnissa vierähti koko kesä. Talkoita on tehty kevään ja kesän ajan joka keskiviikko aamupäivisin. Tuvan remonttiin kotiseutuyhdistys odottaa avustusta Jokivarsikumppaneilta. Pitkopuiden puutavaran kustansi Liedon kunta.