Yläneen päiväkodin rakentaminen alkaa syksyllä

0
Havainnekuvassa uusi päiväkoti näyttää tällaiselta.

PÖYTYÄ/Yläne. Nissilänpellolle nousevan Yläneen uuden päiväkodin rakentaminen alkaa syksyllä. Päiväkodista tulee hirsirunkoinen, 820-neliöinen ja 60-paikkainen.
KVR-urakkana (kokonaisvastuu-urakkana) tehtävän rakennuksen pitäisi valmistua heinäkuussa 2021. Pöytyän kunta rahoittaa hankkeen kiinteistöleasingillä.

Pääurakoitsija on Rakennusliike Tikakoski Raisiosta. Pääsuunnittelijana toimii Avario Oy. Rakennusliikkeen mukaan päiväkodin hirsirunko tehdään massiivisena, painumattomana hirsirakenteena. Tiloihin tulee jakelukeittiö, koska ruoka päiväkotiin tuodaan palvelukeskus Kartanokodin keittiöstä.

–Yleisinä tavoitteina tontinkäytön ja rakennuksen suunnittelulle ovat turvallisuus, toiminnallisuus, käyttökelpoisuus ja kestävyys, joiden lisäksi pyritään elinkaarikustannuksiltaan edullisiin ratkaisuihin. Rakennus suunnitellaan esteettömäksi, kerrotaan Tikakosken internet-sivuilla.