Kyröön perustetaan veteraaniperinnetoimikunta

0
Kyrön Seudun Sotaveteraanit juhli 50-vuotista taivaltaan huhtikuussa 2017. Tuolloin ohjelmassa oli muun muassa käynti sankarihaudoilla. Veteraaniperinnetoimikunnan perustava kokous pidetään perjantaina 30. lokakuuta. Kuva: AVL:n arkisto/Pertti Kangasniemi

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyröön perustetaan veteraaniperinnetoimikunta jatkamaan sotaveteraaniyhdistyksen tekemää työtä ja toimintaa.

–Veteraaniyhdistykset eivät voi yhdistysten sääntöjen puitteissa olla enää olemassa, kun jäsenistössä ei enää ole yhtään varsinaista veteraania, Kyrön seudun Sotaveteraanit ry:n puheenjohtaja Joonas Rantala kertoo.

Kyrön sotaveteraaneissa on jäljellä enää yksi veteraani, mutta toimintaa ja tehtävää on vielä jäljellä. Yhdistys on muun muassa järjestänyt avustajatoimintaa sotaveteraanien leskille ja pitänyt metsäkirkkotapahtumia. Veteraaniperinnetoimikunnan perustamisella varmistetaan toiminnan jatkuminen ja isänmaallisen veteraaniperinteen ylläpitäminen.

Veteraaniperinnetoimikuntien perustamista ja organisoitumista ovat valmistelleet Sotaveteraaniliitto ja Sotaveteraaniliiton piirien organisaatiot. Kyrössä perjantaina pidettävään veteraaniperinnetoimikunnan perustamiskokoukseen saapuvat piirin toiminnanjohtaja Osmo Suominen ja piirin puheenjohtaja Esko Laine kertomaan toimikuntien toiminnasta tarkemmin. Tavoitteena on, että sotaveteraanipiirien tilalle tulee yksi iso perinneyhdistys, jonka alla toimivat yhdistyksiä kevyemmät, vapaamuotoiset paikalliset toimikunnat.

–Toimikuntaan voi liittyä kuka vaan, Rantala toteaa ja kertoo sotaveteraaniyhdistyksen kanssa läheisessä yhteistyössä toimineiden yhdistysten ja tahojen antavan tahdonilmauksen sotaveteraaniyhdistyksen toiminnan jatkamisesta.

Veteraaniperinnetoimikunnan perustaminen ei lopeta Kyrön seudun Sotaveteraanit ry:n toimintaa. Toimikunta perustetaan etupainotteisesti, jotta toimintaan ei tule katkoa.

 

Kyrön Veteraaniperinnetoimikunnan perustamiskokous perjantaina 30.10. kello 17 Kyrön seurakuntatalolla. (Huom. tiistain lehden ilmoituksessa oli väärä päivä.)