Liedon kirkkovaltuuston kokoonpano varmistui

0

LIETO, AURA. Liedon laajenevan seurakunnan kirkkovaltuusto on valittu paperivaalina. Yhdistyneen seurakunnan kirkkovaltuusto muodostuu pääosin Liedon nykyisen kirkkovaltuuston kokoonpanosta. Kirkkovaltuustoon tulee kuitenkin mukaan kuusi auralaista kirkkovaltuutettua, joille tekee tilaa Liedon kirkkovaltuustoon viime vaaleissa valituista kuusi pienimmän vertausluvun saanutta.

Liedon kirkkovaltuustosta jäävät pois tarvasjokelaiset Anna Järvinen ja Sirkka-Liisa Frantti sekä lietolaiset Paula Ranta, Mia Pusa, Juhan Heinonen ja Sinikka Ala-Uotila. Heidän tilalleen nousevat Auran edellisissä seurakuntavaaleissa suurimmat vertausluvut saaneet Ari Vilén, Arvo Laakso, Hilkka Kartimo-Heikka, Maj-Len Heikka, Tommi Pasto ja Juho Uusitalo.

Vaalin toimitti Liedon seurakunnan vaalilautakunta 20. lokakuuta. Tässä vaalissa valittu kirkkovaltuusto toimii vuoden 2021 alusta vuoden 2022 loppuun, eli Liedon ja Auran seurakuntien yhdistymisestä alkaen meneillään olevan vaalikauden päätökseen.

Suurin edustus uudessa kirkkovaltuustossa on edelleen Liedon Keskellä kirkkoa -listalla, jolta valtuustossa jatkaa 10 edustajaa. Meidän Tulevaisuus -listalta jatkaa seitsemän ja Ankkuri-listalta neljä. Auran seurakuntavaalien ryhmistä Kaikkien seurakunta -listalta valtuustoon nousi neljä edustajaa. Minun kirkkoni on meitä jokaista varten -listalta sekä Auran partiotyön ystävät -listalta uuteen valtuustoon nousi molemmista yksi edustaja.

Vuoden 2021 alussa aloittavan uuden yhdistetyn kirkkovaltuuston jäsenistä naisia on 15 ja miehiä 12. Valtuutettujen keski-ikä on 55.

Edellä jo mainittujen auralaisten lisäksi kirkkovaltuustossa istuvat ensi vuoden alusta alkaen tarvasjokelaiset Minna Mäkinen, Matti Mäkitalo, Martti Heikkilä ja Aino Nurmi sekä lietolaiset Oili Riikonen, Soili Leppänen, Seppo Mikkonen, Riina Kolkkala, Teija Alipirjelä, Leena Laihia, Pentti Nieminen, Markus Kaajalaakso, Leena Tervahartiala, Pinja Länsikallio, Eliisa Lehti, Timo Paavilainen, Mika Heinonen, Leena Karvala, Outi Kvarnberg, Emmi Saariaho-Räsänen ja Jaakko Heininen.