Oripään kunnanvirasto saneerataan kevyesti

0
Oripään kunnanvirasto saneerataan osittain, jotta huonosta sisäilmasta päästään eroon.

ORIPÄÄ. Huonon sisäilman koettelema Oripään kunnanvirasto aiotaan saneerata kevyesti, jotta kahdessa eri väistötilassa työskentelevä viraston henkilökunta pääsee palaamaan töihin saman katon alle ”terveellisesti ja turvallisesti”. Kunnanviraston suurin ongelma on huono sisäilma.

Henkilökunnan väistötilat ovat Oripään Osuuspankin kokoustiloissa ja liiketalon yhteydessä.

Kunnanjohtaja Timo Tolppanen sanoo, että kunnanviraston käyttöönoton ja henkilökunnan paluun aikataulu on aika leveä ja riippuu remontin sujuvuudesta.

–Paluumuutto tehdään porrastetusti. Puhutaan joulukuun ja helmikuun välisestä ajasta. Ajattelin itse siirtyä heti, kun se on vain mahdollista.

Teknisen lautakunnan hyväksymän saneeraussuunnitelman kustannusarvio on 32 210 euroa. Laajan virastoremontin hinnaksi arvioitiin keväällä noin 300 000 euroa. Uudisrakennuksen hinnaksi otaksuttiin vähintään 250 000 euroa.

–Suunnitelman mukaiset toimet mahdollistavat kunnanviraston peruskorjauksen siirtämisen vuosilla, jolloin päästään nykyisessä haastavassa taloudellisessa tilanteessa keskittymään akuutimpia toimia vaativiin investointikohteisiin, sanotaan kunnan rakennusmestari Aki Vuorisen laatimassa suunnitelmassa.

Myös Vuorinen arvioi, että henkilöstö pääsee vuodenvaihteen tietämissä pikkuhiljaa asettumaan takaisin kunnanviraston tiloihin.

Hajautettu ilmanvaihto

Kunnanviraston yläkerran sisäilmaongelman ratkaisuksi esitetään huonekohtaista, hajautettua ilmanvaihtoa. Jokaiseen toimistoon asennetaan mini-ilmanvaihtokone. Samalla tukitaan alkuperäiset tulo- ja poistoilmareitit.

Alakerran luokkatilan ilmanvaihtolaite siirretään valtuustosaliin. Laite toimii tämän jälkeen valtuustosalin tulo- ja poistoilmakoneena sekä tuottaa raitisilmaa yläkerran yleisiin tiloihin.

Ilmanvaihtokoneiden asennuksen yhteydessä toimistoihin tehdään kevyttä pintaremonttia. Ikkunanpielet massataan elastisella tiivistemassalla.

–Valtuustosalin kokolattiamatto poistetaan ja korvataan julkisen tilan laminaatilla, suunnitelmassa sanotaan.

Alapohjan tyhjentämiseen ei ryhdytä kustannussyistä, mutta alapohjan tuuletus järjestetään rakentamalla ryömintätilasta ilmanvaihtoputkiyhteys katolle.

–Tällä estetään haitalliset ilmavuodot alakerran tiloihin rakenteiden läpi.

Kulkuluukku alakerran toimistosta ryömintätilaan valetaan umpeen, jolloin ilmavuoto luukusta estetään.