Oripäässä alkamassa kaksi siltaremonttia 

0

ORIPÄÄ. Varsinais-Suomen ely-keskus uusii Oripäässä lokakuussa kaksi putkisiltaa: Kato-ojan sillan ja Aurajoen sillan. Korjaustöistä aiheutuu väistämättä liikennehaittoja, sillä liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla putken vaihdon ajaksi.

Kato-ojan silta kantatiellä 41 uusitaan viikolla 41. Siltapaikalla ei ole kiertoreittimahdollisuutta maanteiden kautta, joten siltapaikan viereen rakennetaan kiertotie. Kiertotielle asennetaan liikennevalo-ohjaus. Sillan liikennekatko kestää kahdeksan vuorokautta ja työt valmistuvat kokonaisuudessaan kahden viikon päästä tien katkaisemisesta.

Aurajoen silta maantiellä 12581 Oripäässä uusitaan syyslomaviikolla 42. Liikenne sillalla joudutaan katkaisemaan uusimisen ajaksi ja liikenne ohjataan kiertoreitille. Samassa yhteydessä päällystetään uudelleen koko Korvenkulmantien huonokuntoinen alkuosa nykyisinkin päällystetyllä osuudellaan.

Aurajoen sillan uusimisen työnaikaisena kiertotienä käytetään maanteitä mt 12585 (Huovintie) – mt 12586 (Loimaantie) – mt 12451 (Turuntie). Kiertoreitin pituus on noin 13 kilometriä. Siltapaikalla ei ole kevyen liikenteen ylitysmahdollisuutta. Sillan liikennekatko kestää kolme vuorokautta ja työt valmistuvat kokonaisuudessaan kahden viikon päästä tien katkaisemisesta.