Pöytyän kunnanhallitus ei uusi henkilöstökokousta

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnan henkilöstöpolitiikkaan liittyvien asioiden setviminen jatkuu kunnanhallituksen kokouksessa ensi maanantaina.

Samaa asiaa ruodittiin aiemmassa kokouksessa, johon ei sairastumisen takia (TS 6.10) osallistunut kunnanhallituksen jäsen Vilja Lahti (kesk). Paikalle ei ollut myöskään kutsuttu Lahden varajäsentä Terhi Haapaniemeä (sit). Tilanne käynnisti pohdiskelun kokouksen laillisuudesta.

–Kokous 28. syyskuuta oli päätösvaltainen. Varajäsenen kutsumista ei säädetä laissa, vaan siitä on kunnan hallintosäännössä määräykset. Kokouksessa ei tehty muutoksenhakukelpoista päätöstä, joten kokouksen uusimiselle ei ole tarvetta. Kokouksessa käsittelyssä olleen asian käsittely jatkuu ensi maanantain kokouksessa, Pöytyän hallintojohtaja Paula Pekkola selvittää.

Kunnanhallitus päätti samassa syyskuisessa kokouksessa käynnistää välittömästi henkilöstöjohtamisen väitettyihin ongelmiin liittyvän selvitystyön (AVL 2.10.) jonka tekee ulkopuolinen taho.

Kunnan henkilöstöpolitiikkaan liittyy myös kunnanjohtaja Anu Helinin kunnanhallitukselle jättämä työsuojeluilmoitus työssä koetusta pitkäaikaisesta häirinnästä. Kunnanhallitus päätti aloittaa siitä työturvallisuuslain mukaisen selvittelyn.

Kunnanhallitus kuuli ennen päätöksentekoa asiantuntijana OTK, HTM Valtteri Niemistä Suomen Hankintajuristit Oy:stä. Niemisen esityksen jälkeen kunnanhallituksen jäsen Sanna Pitkänen (kok) poistui kokouksesta esteellisenä.