Auran kunnantalo tulossa pian päätöksentekoon

0
Terveysaseman ja Teboilin välissä oleva tontti on yksi mahdollinen rakennuspaikka uudelle kunnantalolle. Tontti on asemakaavassa määritelty liikerakennusten korttelialueeksi, mutta kunnanhallitus myönsi Kiinteistö Oy Haka-Rakentajille poikkeamisluvan, jolla se voi kilpailutuksen mahdollisesti voittaessaan rakentaa kunnantalon omistamalleen tontille.

AURA. Kilpailutus Auran uudesta kunnantalosta päättyy kuun vaihteessa. Tavoitteena on ollut, että päätökset saataisiin tehtyä tämän vuoden aikana. Kunnanjohtaja Mika Joki kuitenkin ennakoi, ettei päätösesitystä ennätetä tehdä 7.12. kokoontuvalle kunnanhallitukselle. Mikäli joulukuussa ei pidetä toista kokousta, päätös kunnantalosta siirtynee tammikuulle.

Kilpailutuksen hoitaa Sarastia Oy. Joen tietojen mukaan tarjouksia ei vielä ole jätetty, mutta aikaakin toisaalta on. Kunta on menossa valmistuvaan rakennukseen vuokralle.

–Kiinnostusta on ollut, Joki kertoo ja arvioi rakennusliikkeiden kiinnostusta lisäävän alalla tällä hetkellä muutoin vallitseva hiljaisempi hetki.

Joen mukaan Aurassa on tarkoitukseen sopivaa tonttimaata 3–4:n eri rakennusliikkeen omistuksessa. Kunta on linjannut, että kunnantalo voidaan rakentaa muillekin kuin yleisten rakennusten korttelialueelle. Sopivaa tonttimaata löytyy myös yksityisomistuksesta, mikäli rakennusliike pääsee tontista maanomistajan kanssa sopimukseen.

Myös nykyisen kunnantalon tontille uusi kunnantalo voidaan tarjota. Tällöin tarjoukseen tulee sisältyä vanhan kunnantalon purku. Purkaminen tehdään kuitenkin vasta uuden virastorakennuksen valmistuttua, sillä vanha kunnantalolla on edelleen kunnan toimintoja.

Joki odottaa kunnan saavan kunnantalosta 5–10 tarjousta. Vanhan kunnantalon purkuun kunta varautuu siinäkin tapauksessa, että uusi rakennettaan muualle. Joki nimittäin arvioi, että vuonna 1974 valmistunutta ja sisäilmaongelmista kärsivää rakennusta on hankala saada myytyä.

Niin pitkälle meneviä suunnitelmia kunnassa ei vielä ole tehty, että vanhan kunnantalon kohdalle olisi jo laadittu muita suunnitelmia.

–Siinä olisi oivallinen paikka esimerkiksi vanhusten asumiselle, Joki pohtii.

Uuden kunnantalon on määrä valmistua 1.4.2022 mennessä.