Auranmaan Teräspaaluttajat on Marttilan vuoden yritys

0
Toni Sillanpään ja Jani Prusilan yritys Auranmaan Teräspaaluttajat sai Marttilan kuntakohtaisen yrittäjäpalkinnon.

MARTTILA. Kuluva vuosi on ollut Auranmaan Teräspaaluttajille monella tapaa merkityksellinen. Kymppitien varteen on valmistunut uusi halli ja kymmenen vuotta on kulunut siitä, Jani Prusila ja Toni Sillanpää ostivat 1980-luvulla perustetun firman, missä olivat silloin itse työntekijöinä. Nyt takana on kymmenen vuotta yrittäjyyttä ja taskussa myös kuntakohtainen yrittäjäpalkinto.

–Onhan palkinto saavutus ja kunnianosoitus. Tärkeintä kuitenkin on, että arki toimii ja porskutetaan eteenpäin, Toni Sillanpää kertoo.

Sillanpää ja Prusila omistavat yrityksen tasaosuuksin.

Tasaista kasvua

Sillanpää arvelee, että palkinnon saamisen syitä ovat muun muassa yrityksen tasainen kasvu, halli-investointi, kehityshakuisuus ja se, että yritys on merkittävä marttilalaisten työllistäjä.

Yrityksessä on neljätoista työntekijää, joista yksitoista on marttilalaisia.

Teräspaaluttaminen on yrityksen kivijalka, mistä tulee suurin osa liikevaihdosta. Hiljattain hankittiin myös kalustoa betonipaaluttamiseen.

–Tavoitteena on nousta Suomen johtavien paalutusyritysten joukkoon. Se toisi toimintaan myös lisää pitkäjänteisyyttä. Teräspaalutuksessa yhdellä työmaalla ollaan yleensä vain päivä tai pari, betonipaalutuksessa useampia päiviä, jopa viikkoja, Sillanpää kertoo.

LVI suunnitelmissa

Paalutuksen lisäksi yrityksellä on kolme timpuria, joista yksi tekee hommia Marttilassa ja kaksi kauempana.

Suunnitelmissa on hankkia myös LVI-alan osaamista.

–Jos löytyisi itsenäiseen työskentelyyn kykenevä LVI-alan henkilö, sellaisen voisi palkata ja siten laajentaa yrityksen toimintaa, Sillanpää miettii.

Laajentaminen uusille aloille nousee Sillanpään mukaan paitsi halusta kehittää yritystä ja löytää uusia haasteita, myös toiveesta järkevöittää omaa toimenkuvaa.

–Nyt olemme Janin kanssa jatkuvasti itse kentällä töissä ja siinä ohessa pitäisi pitää huolta siitä, että miehillä on joka päivä töitä. Toiveissa on, että tulevaisuudessa omaa reissaamista voisi vähentää.

–Kaikenlaisia ideoita tulee aina päähän, mutta se on eri asia, mitä kaikkea pystyy toteuttamaan, Sillanpää sanoo ja muistuttaa, että yrityksen menestyminen ei aina ole vain itsestä kiinni. Paljon riippuu myös siitä, miten suhdanteet kehittyvät.