Auranmaan Viikkolehdelle kunniamaininta paikallismediakilpailussa

0
Auranmaan Viikkolehti nappasi kunniamaininnan paikallislehtikilpailussa.

AURANMAA. Auranmaan Viikkolehti on saanut kunniamaininnan Uutismedialiiton eli entisen Sanomalehtien Liiton järjestämässä paikallismediakilpailussa. Viime vuonna Auranmaan Viikkolehti nappasi samaisesta kilpailusta hopeasijan.

Muut kunniamaininnan saaneet ovat Järviseudun Sanomat, Kankaanpään seutu ja Siikajokilaakso.

Sekä Auranmaan Viikkolehti että Järviseudun Sanomat saivat kiitosta siitä, että antavat jutuissaan nuorten näkyä ja kuulua.

Siikajokilaakso saa puolestaan kiitosta miellyttävästä ulkoasusta sekä juttujen konstruktiivisesta journalismista ja tulevaisuusnäkökulmasta.

Kankaanpään Seudun Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän henkilöstöongelmia käsittelevä juttu oli tuomariston mielestä onnistunut, lukijoita aktivoiva ja osoittaa toimituksen kykyä itsereflektioon.

Sydän-Satakunta ja Koillissanomat sarjojensa voittoon

Paikallismediakilpailun parhaiksi paikallismedioiksi valittiin Sydän-Satakunta ja Koillissanomat.

Kerran viikossa ilmestyvien paikallislehtien paras oli Sydän-Satakunta, joka tarjoaa tuomareiden mukaan monipuolista journalismia. Lehdessä on muisteluja vanhasta mutta myös uutisia ja modernia menoa, ja verkko päivittyy rivakasti. Arviointiraati arvostaa lehden tapaa ottaa rakentavasti kantaa keskustelua herättäviin aiheisiin. Erityiskehut Sydän-Satakunta saa monimuotoisuusteeman taitavasta käsittelystä.

Sarjan toisen palkinnon sai väkevästi lukijoidensa kanssa vuorovaikutuksessa oleva Rantalakeus, jossa mielipiteille on tilaa, ja äänensävy kutsuu keskustelemaan aiheista yhdessä. Kolmanneksi sijoittui sydämellisen tuttavallisella sävyllään vaikutuksen tekevä, raikas ja hyvin harkittu lukupaketti Jurvan Sanomat. Viiden parhaan joukkoon sijoittuivat lisäksi Perhonjokilaakso ja Tyrvään Sanomat.

Lämminhenkistä journalismia

Vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä parhaana palkittiin lämminhenkinen Koillissanomat, joka tarjoaa kattavasti lukemista sekä paikallisille että alueella matkaileville lukijoille. Etusivu on kutsuva, sisäsivut ovat selkeitä, ja pääjuttu erottuu. Toimitus myös kannustaa lukijoita osallistumaan lehden tekoon. Verkossa Koillissanomat on sisällökäs ja monipuolinen.

Sarjassa toiseksi sijoittui napakasti kantaa oman alueensa tapahtumiin ottava ja lukijalle ansiokkaasti journalismin tehtävää yhteiskunnassa avaava Raahen Seutu. Kolmannen palkinnon sai vahvasti paikallinen ja visuaalisesti tasokas Västra Nyland, jossa on tilaa myös moniäänisyydelle. Viiden parhaan joukkoon sijoittuivat lisäksi Itä-Häme ja Syd-Österbotten.

Paikallismediakilpailun tuomaroivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat ohjaajinaan Reetta Nousiainen ja Sari T. Tiiro sekä päätoimittajat Jenny Halvari ja Jaana Selander.