Aurassa uusi koronatartunta – Puolet lokakuun tartunnoista Varsinais-Suomessa on todettu alle 30-vuotiailla

0
Arkistokuvassa drive in -koronatestausta. Kuva: Jan Sundman.

Aurassa on yksi uusi koronavirustartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiistaina. Aurassa on todettu yhteensä 14 koronatapausta epidemian alusta lähtien.

Kunnassa raportoitiin uusista tartunnoista viimeksi lauantaina.

Varsinais-Suomessa tilastoitiin tiistaina yhteensä 30 uutta koronavirustartuntaa. Niistä 23 oli Turussa. Auran lisäksi tartuntoja oli myös Salossa (4 tapausta), Maskussa (1) ja Raisiossa (1).

Koko maassa uusia tartuntoja oli 228. Suomen kokonaismäärä koronavirustartunnoissa lähenee 20 000:a. Tiistaina luku oli jo 19 647.

Tiistaina käynnistyy Varsinais-Suomessa myös nuorille suunnattu #Testandchill-kampanja, jolla muistutetaan siitä, että lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa on jäätävä kotiin. Lisäksi Tyksin kampanja innostaa hakeutumaan koronatestiin.

Koronavirus on levinnyt syksyllä ennen kaikkea nuorten keskuudessa. Varsinais-Suomessa noin puolet lokakuun tartunnoista todettiin alle 30-vuotiailla.

Suurimman koronatartunnan saaneiden ja altistuneiden ryhmän muodostavat tällä hetkellä perhe- ja lähipiiritapaukset sekä niistä seuranneet jatkotartunnat muun muassa kouluissa ja oppilaitoksissa.

Koronapandemiaryhmä on havainnut, että koronatesteihin ei enää hakeuduta yhtä herkästi kuin alkusyksyllä.

Maakunnan koronavirustapaukset keskittyvät erityisesti Turkuun, Saloon ja Raisioon, kerrotaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä.