Auralaiset Forssin veljekset kulkevat kohti unelmiaan

0
Eero ja Lauri Forss ovat kohta vuoden toteuttaneet omaa unelmaansa pyörittämällä omaa videoalan yritystä. Yrittäjyys on lunastanut siihen kohdistetut odotukset.

AURA. –Meillä on kova halu mennä kohti omia unelmiamme. Meille oman yrityksen perustaminen on ollut keino saavuttaa unelmia. Yrittäminen on ylittänyt kaikki toiveet, mitä siihen asetimme, auralaiset veljekset Eero ja Lauri Forss kertovat.

Veljekset perustivat vuosi sitten marraskuussa videotuotantoon erikoistuneen yrityksen Awaran.

Aluksi veljekset miettivät myös ohjelmistoalan yrityksen perustamista, mutta päätyivät kuitenkin videoihin.

–Olemme pitkään harrastaneet videoiden tekoa. Se on asia, jota haluamme tehdä, Lauri kertoo.

Eero Forss on 25-vuotias ja Lauri 23. Videoista heillä on kuitenkin jo pitkä kokemus. Veljesten Muista kypärä -video voitti jo vuonna 2012 valtakunnallisen Eläköön nuoret -kampanjan videokilpailun mopoiluun liittyvän osion.

Onni merkitsee

Veljekset näkevät, että on tärkeä miettiä elämäänsä omista toiveista käsin.

–Moni suorittaa elämäänsä ja haalii tavaroita, joita ei oikeasti tarvitse. Minusta on tärkeämpää jahdata omia unelmiaan. Onnella on merkitystä, ei tavaralla, Lauri Forss miettii.

Kohti unelmiaan veljekset kulkevat myös opiskelemalla eteen päin, vaikka Eero Forssilla on jo taskussaan datanomin paperit ja Laurilla sähkö- ja automaatioasentajan paperit.

Toki onnistuessaan yritystoiminnalla on mahdollisuus myös vaurastua, vaikka se ei ensisijainen tavoite olisikaan.

Vuoden verran toiminut veljesten videoyritys ehti jo olla hyvällä tiellä, mutta korona on näyttänyt, ettei yrittäminen ole aina helppoa.

Monia jo sovittuja projekteja on siirretty, yritykset ovat varovaisia investoimaan ja kontaktejakin halutaan minimoida.

Kannattaa kokeilla

Awara on ehtinyt tehdä muun muassa yritysvideoita auralaisista yrityksistä.

–Paras tunne on, kun näkee, että videolla on todella merkitystä ja vaikutusta, veljekset kertovat.

Yrittäjyys ei sovi kaikille, mutta Eero ja Lauri Forss kehottavat rohkeasti kokeilemaan, jos yrittäjyys vähääkään kiinnostaa.

–Suomessa on suuri epäonnistumisen pelko. Esimerkiksi Yhdysvalloissa yrityksen epäonnistumiseen osataan suhtautua luontevammin.

Veljekset korostavat verkostoitumisen merkitystä. He ovat muun muassa lähdössä mukaan nuorkauppakamarin toimintaan.

–Toisten yrittäjien kokemuksista kuuleminen on todella hyödyllistä ja mielenkiintoista. Myös sellaisten tarinoiden, kun kaikki ei ole mennyt hyvin, Eero ja Lauri painottavat.

Kansantalous seisoo yritysten varassa, mutta liian moni yritys jää nykyään perustamatta tai ostamatta, koska mielikuva yrittäjyydestä on liian negatiivinen.

–Moni ajattelee, että yrittäjyys on tosi vaikea asia. Olisi tärkeää, että esimerkiksi kouluissa vierailisi yrittäjiä kertomassa yrittäjyydestä positiivisia tarinoita, Lauri Forss sanoo ja lupaa, että kouluvierailut voisivat tulevaisuudessa olla hyvä tapa myös heille viedä eteen päin yrittäjyyden sanomaa.

Voitto keksintökilpailusta

Eero ja Lauri Forss voittivat yhdessä ystävänsä Markus Toivaisen kanssa lokakuussa julkistetun Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö -kilpailun. Voitto tuli yhteiskuluttamiseen liittyvästä innovaatiosta, jota varten on perustettu oma yrityksensä.

Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö -kilpailu on Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön ja Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämä kilpailu, joka kannustaa ja tukee innovaatioiden kaupallistamista ja nuorkauppakamarilaisten yrittäjyyttä.

Voiton myötä tuli myös 5000 euron apuraha.

Yrityksen idea liittyy tavanomaisten työkalujen yhteiskäyttöön. Asiasta kuullaan vielä myöhemmin lisää, kun yritys on saanut tuulta alleen. Kovin tarkasti veljekset eivät vielä halua ideasta puhua, ettei se karkaa kilpailijoiden käsiin.