Kunnat kutsuvat tekemään joulukortteja ikäihmisille

0
Kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneitä asiakkaita ilahdutetaan tänä jouluna itse tehdyin kortein. Kuva: AVL:n arkisto

AURANMAA. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12. yhtä aikaa yli sadalla paikkakunnalla. Mukana iloisessa joulukampanjassa on myös Auran, Kosken, Marttilan ja Pöytyän kunnat.

Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

–Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle, kuvailee Auran kunnan kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja hauskaa: Kampanjaan voi osallistua tekemällä joulukortin ja toimittamalla sen keräyspisteeseen 16.11. ja 11.12. välisenä aikana.

Aurassa kortteja voi tehdä esimerkiksi joulukorttipajoissa. Joulukorttipajoja järjestetään Auraamon kesäkaupassa (lue lisää Auraamon kesäkaupan Facebook-sivuilta). Lisäksi Auraamon kesäkaupassa on myynnissä Auran kirkko -aiheinen joulukortti, joka on tehty juuri tätä joulua varten.

Kaikki joulukorttien keräyspisteet ja postitusosoitteet löytyvät kampanjan verkkosivuilta: siskotjasimot.fi/joulupostia

FAKTA

Tee joulukortti näin:
Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset.
Merkitse saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi ja Siskot ja Simot.
Pudota kortti sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.
Auran keräyspisteet ovat Auraamo ja Auran kirjasto.
Kosken keräyspisteenä toimii kirjasto.
Marttilassa keräyspisteitä ovat kirjasto ja kunnanvirasto.
Pöytyällä keräyspisteinä toimivat Kyrön, Riihikosken ja Yläneen kirjastot.