Lohkon kärkikolmikko Oripään salibandymiesten ulottuvissa

0
Juho Paju, Joni Sipolainen ja Marko Taalikka Oripään Urheilijoiden joukkueen treeneissä. Joukkue pelaa Länsirannikon 3-divisioonassa.

ORIPÄÄ. Salibandymiesten Länsirannikon 3-divisioonan vitoslohkossa kausi on lähtenyt käyntiin tasaisissa merkeissä. Vain sarjakärki TPS3 erottuu joukosta 12 pistellään ja lohkon jumbon paikasta käytäneen pelattujen 5–6 ottelun perusteella kahden joukkueen taisto. Sijoilla 2–5 majailevat joukkueet mahtuvat kolmen pisteen sisään, joten kaikki on kuluvan kauden aikana vielä mahdollista.

Oripään Urheilijat jätti kauden alkaessa kauden tavoitteen vielä auki. Valmentaja Jussi-Pekka Niittymäki uskoi tavoitteen kirkastuvan neljännessä ja viidennessä pelissä, jotka pelattiin Leaf-areenalla isänpäivänä. Noissa peleissä oripääläiset joutuivat tiukkojen otteluiden jälkeen tyytymään yhteen pisteeseen, ja joukkue tipahti kakkospaikalta lohkon viidenneksi. Lohkon 2–3 paikat eivät edelleenkään ole kaukana.

–Jos menee hyvin, meillä on täydet mahdollisuudet kolmen parhaan joukkoon, mutta se ehkä vaatii meiltä yhden stepin lisää sitoutumiseen, Niittymäki arvioi.

Lohkon keskikasti on tullut joukkueelle tutuksi jo parilta edelliseltä kaudelta, jotka joukkue on 3-divisioonassa pelannut. Sitä ennen oripääläiset tahkosivat hissijoukkueena usean vuoden 5- ja 4-divisioonassa, kunnes yhden taukovuoden jälkeen nousivat 5-divisioonasta 3-divisioonaan parissa vuodessa.

–4-divisioonassa emme hävinneet yhtään ottelua, nousu vitosesta neloseen olikin vaikeampi, seuran puheenjohtaja Janne Paju ja joukkuetta aiemmin valmentanut Henri Virtanen muistelevat.

Kuluvan kauden kuvioita sekoitti hieman sarjasysteemin muutos. Paju ja Virtanen toteavat, että ennakkoon oli vaikea arvioida joukkueiden tasoa omassa sarjassa.

Sarjanousua 2-divisioonaan ei Oripäässä varsinaisesti havitella. Sarjanousu edellyttäisi Niittymäen mukaan treenimäärien lisäämistä, mikä ei välttämättä ole ihan yksinkertaista, kun joukkueessa on perheellisiä ja muualla asuvia.

–2-divisioonassa pelit myös muuttuvat yksittäisiksi peleiksi, Paju ja Virtanen huomauttavat ja toteavat, että kahden pelin pelipäivät on koettu Oripäässä hyväksi systeemiksi.

Tällöin pelipäiviä tulee vähemmän ja aikaa jää enemmän muulle elämälle.

Joukkueessa hyvä balanssi

Virtanen toteaa miesten joukkueen eläneen ison muutoksen niistä ajoista, kun hän itse 14 vuotta sitten alkoi pelata. Tuolloin joukkue muodostui vielä kaveriporukasta, jolle salibandy oli jääkiekon sivulaji. Nyt joukkue pelaa lähialueen joukkueista korkeimmalla sarjatasolla ja joukkueen toimintaa luotsataan pedaten seuran omille junioreille tulevaisuuden pelipaikkaa. Puitteet harrastaa lajia ovat vuonna 2012 valmistuneen liikuntahallin myötä myös merkittävästi muuttuneet.

–B-junnut ovat alusta asti päässeet treenaamaan tässä hallissa, Paju sanoo ja toteaa salibandyn nousseen Oripään isoimmaksi urheilulajiksi, joka lentopallon rinnalla liikuttaa isoa osaa kuntalaisista.

B-junnuista osa on jo kasvanut miesten joukkueen mittoihin.

–Meillä on laadukas porukka, jossa on hyvä ikäjakauma. On konkarit ja 25–30-vuotiaat ”keski-ikäiset” sekä juniori-ikäluokassa omia kasvatteja, Paju ja Virtanen kehaisevat.

Joukkueen runko on kutakuinkin sama kuin viime kaudellakin. Myös Niittymäki kehuu kokemuksen ja nuoruuden vauhdin ja innon olevan joukkueessa hyvässä balanssissa.

–Kokeneempi porukka on ratkaisurooleissa ja nuorissa on potentiaalia kasvaa isompaan rooliin.

Seuraava ottelu pelataan lauantaina 28.11. Loimaalla.