LEHDISTÖ. Kymmenet paikallislehdet ovat vapaasti luettavissa verkossa viikonlopun ajan 12.11.–15.11. Mukana vapaasti luettavien joukossa on myös Auranmaan Viikkolehti sekä useita naapurilehtiä Loimaan Lehdestä Somero-lehteen ja Kunnallislehdestä Kaarina-lehteen.

Uutismedian liiton Pureudu paikallisiin -kampanja tuo 12.–15.11. esiin paikallislehtiä ja paikallisjournalismia sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua elämään eri puolilla Suomea.

Sanomalehtien Liitto vaihtoi nimensä Uutismedian liitoksi torstaina 12.11.

–Sanomalehtien Liiton muuttuessa tällä viikolla Uutismedian liitoksi haluamme muistuttaa, että paikallislehdet ovat merkittävä osa suomalaista uutismediaa, Sanomalehtien Liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

–Suomen yli 130 paikallislehdellä on keskeinen rooli suomalaisen demokratian ja sanavapauden ylläpitämisessä. Paikallislehdet tekevät tärkeää työtä niin kuntalaisten tiedonsaannin turvaamisessa kuin kuntien päätöksenteon arvioinnissa.

Pureudu paikallisiin -kampanja kannustaa suomalaisia tutustumaan lehtiin ja elämään eri puolilla maata.

–Toivottavasti moni myös intoutuu tilaamaan itselleen laadukasta ja vastuullista paikallisjournalismia. Meistä jokainen tarvitsee paikallislehtiä ja paikallislehdet tarvitsevat meistä jokaista, Hannikainen muistuttaa.

Avoinna olevien lehtien linkit on koottu Uutismedian liiton verkkosivuille osoitteeseen www.uutismediat.fi/pureudu-paikallisiin-2020

Auranmaan Viikkolehti ja muut TS-yhtymän paikallislehdet löytyvät myös osoitteesta www.tilaajapalvelija.fi/paikalliset/