Carita Maisila jo viiden kärkeen Vuoden nuori johtaja -kisassa

0
Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila on edennyt Nuori johtaja -kilpailussa jo viiden parhaan joukkoon. Maisila on ainoa kuntasektorilla työskentelevä kärkiviisikkoon sijoittunut johtaja.

MARTTILA. Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila on valittu viiden parhaan joukkoon Suomen Nuorkauppakamarien järjestämässä Vuoden Nuori Johtaja -kilpailussa. Kilpailu on kolmeosainen. Maisilan sijoittuminen kymmenen kärkeen julkaistiin viime viikolla. Kilpailun voittaja julkistetaan 18.11.

Maisila on finaalivaiheen ainoa julkisella sektorilla toimiva ehdokas. Hän on työskennellyt Marttilan kunnanjohtajana vuodesta 2012 alkaen. Hän oli työssään aloittaessaan 27-vuotias.

Seitsemän kysymystä

Kilpailun kakkosvaiheessa kandidaateille esitettiin seitsemän kysymystä, joihin sai antaa korkeintaan 2000 merkin vastauksen.

–Lisäkysymyksissä kysyttiin muun muassa hankalista johtamistilanteista, kehittämisestä, työssä tehdyistä uudistuksista ja koronan vaikutuksista ja niihin reagoimisesta, Maisila kertoo ja lisää, että viiden parhaan joukkoon pääseminen tuntuu erityisen hyvältä, koska nyt valintaan pääsi vaikuttamaan enemmän itse.

–Kymmenen parhaan joukkoon pääsy oli pitkälti kiinni niistä, jotka minua esittivät, nyt ratkaisi oma panos, Maisila sanoo.

Kuntajohtamisesta on viime aikoina kuultu paljon negatiivisia uutisia, joten Maisilan mukaan on hienoa, että ala tulee nyt esille myös positiivisessa mielessä.

–Kuntien tilanne on vaikea ja ennakoitavuus entistä hankalampaa. Odotukset voivat olla kohtuuttomiakin, mutta Marttilassa keskusteluyhteys luottamushenkilöiden kanssa on onneksi hyvä, Maisila kiittelee.

69 kisaajaa

Vuoden nuori johtaja -kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia, korkeintaan 40-vuotiaita nuoria johtajia ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina.

–Kilpailuun lähetettiin yhteensä 69 ilmiantoa toinen toistaan inspiroivammista nuorista johtajista. Kilpailun arviointikriteereissä painotettavia ominaisuuksia ovat muun muassa ihmisten johtaminen, vaativa ongelmanratkaisu, kriittinen ajattelu, tunneäly, luovuus ja eettisyys. Viiden finalistin joukkoon valitut henkilöt erottuivat edukseen omien johtamistaitojen kehittämisellä, haastavien tilanteiden hoitamisella ja muutosjohtamisen taidoilla, kertoo Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun kansallinen kilpailupäällikkö Henri Ahlqvist.

Maisila on muun muassa vahvistanut kunnan toiminnan suunnitelmallisuutta osallistavalla strategiatyöskentelyllä. Hän on halunnut myös vahvistaa kunnan johtamisosaamista ja kaikki johtajat johtoryhmästä esimiehiin ovat saaneet johtamissparrausta ja tukea johtamistyöhön.

Maisilan lisäksi kärkiviisikkoon pääsivät kauppakeskusjohtaja Aleksi Salminen kauppakeskus Redistä, ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertanen, Rukakeskuksen markkinointijohtaja Jenni Ihatsu ja Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm.