Sinikka Laurénin monipuolinen yrittäjänura laajeni kasvomaskeihin

0
Sinikka Laurénin kauneushoitolan ovessa on nostalginen kyltti: sama kyltti oli hänen ensimmäisen kauneushoitolansa ovessa Turussa vuonna 1985. Kuva: Tuomas Honkasalo

AURA. Aurassa Nälkämäentiellä ihan tavallisen omakotitalon risteyksessä on kaunis sydän, jossa lukee Made by Laurén. Kyltin ja yrityksen takaa löytyy Sinikka Laurén, jonka repertuaarista löytyy useita eri yrityksiä. Made by Laurén tarjoaa kosmetologipalveluita, Hilar&Sibina tekstiilipalveluita ja nyt Laurénin repertuaariin kuuluu myös kasvomaskien valmistus ja myyminen.

Laurén leikkaa maskikankaat itse ja ostaa ompelupalvelun Sofia Rainingolta, jolla on oma ompelu- ja verhoomoyritys.

Maskit eivät varsinaisesti ole mikään megaluokan bisnes, mutta Laurén ja Raininko haluavat osaltaan olla tuottamassa lisäsuojaa koronavirusta vastaan.

–Kangasmaskihan ei suojaa sinua koronavirukselta. Se myös lukee tässä pakkauksessa. Mutta maskin pitäminen suojaa muita, Laurén ja Raininko muistuttavat.

Auran kunta halusi tukea paikallista yrittäjää ja tilasi maskeja Laurénilta. Maskeja on myyty miltei 500 kappaletta tähän mennessä ja niitä saa muun muassa Auraamon Kesäkaupasta.

Sinikka Laurén palkkasi elokuussa Sofia Rainingon ompelemaan kangasmaskeja. Hän itse hoitaa kankaan leikkaamisen ja tuotteen pakkaamisen sekä myynnin. Kuva: Tuomas Honkasalo

Paluu juurille

Sinikka Laurén aloitti yrittäjänä vuonna 1985 ja tänä vuonna tuli 35 vuotta täyteen yrittäjän eloa.

–Perustin ensin Turkuun Afrodite-nimisen kauneushoitolan ja myöhemmin perustin vanhempien tekstiiliyrityksen innoittaman oman tekstiiliyrityksen Sibinan. Äitini on aina ollut yrittäjähenkinen ja olen saanut tämän yrittämisen vähän niin kuin äidinmaidosta, Laurén paljastaa.

Laurénin vanhempien Hilar ja Laurénin oma Sibina tekivät työvaatteita muun muassa Pulssille ja apteekeille. Lääkäriasemien ketjuuntuminen vei töitä pois. Nyt Hilar&Sibina toimivat samana yrityksenä, mutta tekstiilitöitä Laurén ei pääasiallisesti enää tee.

–Teen kyllä mitä vaan, jos kiinnostusta on, mutta tämä kauneushoitola on nyt niin sanottu päätyö. Tällä minä aikanaan aloitin ja nyt olen palannut juurilleni, Laurén kertoo.

Yrittämisessä Laurénia kiehtoo vapaus omissa aikatauluissa.

–Yrittäjyys tuo vapauksia, mutta tietenkin jos ei mitään tee, niin ei sitä rahaakaan tule, Laurén toteaa.

Töitä maski päässä

Kauneushoitolan asiakkaille Laurén tarjoaa kasvimaskin ja pitää itsekin töissä maskia naamalla.

–Kyllä siinä ollaan niin lähekkäin, että maski on ihan pakollinen. Ripsien laitossa maskia voi ihan hyvin pitää, mutta kasvohoidossa asiakkaalla ei sitä oikein voi olla, Laurén pohtii.

Made by Laurén tekee paljon ripsiä, mutta repertuaarista löytyy kaikenlaista hoitovaihtoehtoa.

–Geelikynsiä, lakkauksia, kasvohoitoja ja tietenkin sitten niiden ripsien huoltoja. Koneilla tehdään nykyään paljon ja kouluttaudun myös koko ajan lisää, Laurén kertoo.

56-vuotias Laurén ei ole suunnitellut vielä eläkkeelle jäämistä.

–Eihän sitä tiedä, mitä tässä vielä keksii, Laurén naurahtaa.
Tuomas Honkasalo