Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi satoja kortteja Auranmaan ikäihmisille

0
Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan kertyi Marttilassa kaikkiaan 250 korttia.

AURANMAA. Joulupostia ikäihmisille -kampanja oli Auranmaalla menestys: kotihoidon ja asumispalvelujen asiakkaat saavat tänä jouluna runsaasti kortteja.

Aurassa kampanja keräsi yli 500 korttia auralaisille ikäihmisille. Jokainen kotihoidon ja asumispalvelun asiakas tuleekin saamaan Aurassa jouluiloa useamman kortin kera.

Marttilassa kortteja kertyi kaikkiaan 250. Marttilassa kerätyt kortit on jo jaettu kotipalvelun ja Suvirannan palvelukeskuksen asukkaille.

–Korttien määrä yllätti positiivisesti ja kampanjaan osallistuminen on tuonut hyvää joulumieltä niin korttien tekijöille ja lähettäjille kuin vastaanottajillekin, mutta myös meille kuriirina toimineille työntekijöille, toteaa Marttilan kunnan sosiaalipalvelujohtaja Maria Vesala.

Koskella puolestaan kerättiin 107 joulukorttia. Kosken kortit jaetaan kotipalvelun asiakkaille, Palvelukeskukseen ja Niittykukkaan.

Auralaiset perhepäivähoidon lapset olivat painaneet perunoilla tonttuja kortteihin. Joku onnellinen tulee saamaan muun muassa 4-vuotiaan Maikin askarteleman kortin. Kuva: Anna-Mari Alkio

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12. yhtä aikaa 117 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Ensi kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi peräti 146 185 joulukorttia ikääntyneille. Tavoitteena oli kerätä 50 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa.

Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin ja terveyskeskusten vuodeosastoille. Kortteja on lähetetty kampanjaan osallistuneilta paikkakunnilta myös naapurikuntiin, jotka eivät ehtineet ilmoittautua mukaan keräykseen.

–Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa lähimmäisiä ja kokea yhteisöllisyyttä. Kansalaisissa on paljon välittämisen potentiaalia, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Kampanjan suojelija, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa myös korttikeräykseen.

Myös muun muassa Marttilaan presidenttiparin kortteja saatiin jakoon ja se tietysti toi asiaan vielä lisää arvokuutta.