Kauneimmat joululaulut lauletaan tänä vuonna kotisohvalla

0
Kauneimpia joululauluja ei pääse nyt laulamaan kirkkoihin kokoontumisrajoitusten vuoksi, mutta osallistua voi sunnuntaina omalta kotisohvalta. Arkistokuva on Marttilan kirkosta.

AURANMAA. Kauneimpia joululauluja on vuosittain laulettu adventista loppiaiseen. Niiden yleisin tapahtumapäivä on perinteisesti ollut kolmas adventtisunnuntai. Yhteislaulutilaisuuksia ei voi nyt järjestää, mutta laulamaan kyllä pääsee.

Kauneimpien joululaulujen taustaorganisaatio Suomen Lähetysseura järjestää ensi sunnuntaina 13.12. kello 18 Koko Suomen Kauneimmat joululaulut -tilaisuuden, jota voi seurata Suomen Lähetysseuran YouTube-kanavalla sekä Lähetysseuran ja Kauneimpien Joululaulujen Facebook-sivulla, missä se on katsottavissa sen jälkeen 6.1. asti. Laulujen sanat ovat näkyvissä ruudussa, jotta katsojien on helppo laulaa mukana kotioloissa.

Nettiosoitteessa www.kauneimmatjoululaulut.fi on tarjolla joululaulukaraoke sekä tietysti tietoa kampanjan ydinaiheesta, lähimmäisten auttamisesta.

Kauneimpien joululaulujen vihkoja on toimitettu tänäkin vuonna seurakuntiin. Martinkosken seurakunnan kanttori Aija Haapalainen toteaa, että vihkojen soisi kulkeutuvan koteihin. Martinkosken seurakunnan seurakuntamestarit ovat laittaneet sekä Koskelle että Marttilaan laatikot, josta vihkosia voi hakea. Koskella laatikko löytyy hautausmaalta, kappelin vierestä. Marttilassa laatikko on kirkon pääsisäänkäynnin vieressä.

Niille, jotka eivät itse pääse hakemaan vihkoja, kanttori on luvannut viedä niitä seurakuntalaisten kotiovelle tai postiluukkuun. Kappalemäärään ja osoitteen voi ilmoittaa vaikkapa tekstiviestillä puhelinnumeroon 044 744 3215.

Seurakunnat striimaavat konsertteja

Pöytyän seurakunta striimaa sunnuntaina Kauneimmat joululaulut konsertteja kaksin kappalein. Ensin kello 14 kuullaan Pöytyän kirkon Kauneimmat joululaulut -konsertti ja kello 16 stiimataan Yläneen vastaava. Kello 18 konsertit pääsee kuulemaan videon välityksellä. Linkki löytyy Pöytyän seurakunnan nettisivuilta.

Kauneimmat joululaulut striimataan myös Tarvasjoen kappeliseurakunnan Facebook-kanavan kautta sunnuntaina kello 19.

Auran seurakunta järjestää joululaulukonsertin keskiviikkona 16.12. Auran seurakunnan Youtube-kanavalla. Auran konsertissa on mukana myös vähän harvemmin esitettyjä lauluja.

Auran kirkon kauneimmat joululaulut puolestaan kajahtavat ilmoille sunnuntaina 20.12. kello 18. Konsertissa esiintyvät muun muassa Nicholas Söderlund ja Juha-Pekka Kähkönen. Anton ja Emil Mellanen säestävät kappaleen Jouluyö, juhlayö kitaroin ja harmonikoin. Osallistujarajoitus on 10 henkilöä. Tilaisuus striimataan internetin välityksellä. Linkki löytyy seurakunnan kotisivuilta.

Juttua on päivitetty perjantaina 11.12., jolloin lisättiin Auran seurakunnan tapahtumatietoja.