Metsänhoitoyhdistys Marttila ja Metsänhoitoyhdistys Tarvasjoki-Karinainen liittyvät Metsänhoitoyhdistys Salometsään. Yhdistymisestä päättivät metsänhoitoyhdistysten valtuustot maanantaina ja tiistaina.

Mhy Salometsän alueeseen kuuluu 1.1.2021 tapahtuvan yhdistymisen jälkeen Salon ja Someron kaupunkien alueiden lisäksi uutena Marttilan sekä entisen Tarvasjoen (nykyisin osa Lietoa) ja entisen Karinaisten (nykyisin osa Pöytyän kuntaa) alueet.

Voimavarojen yhdistämisellä pyritään parantamaan metsänomistajille tarjottavia palveluja ja edunvalvontaa sekä tehostamaan toimintaa.

Yhdistymisen jälkeen Salometsällä on noin 4 000 jäsentä, joiden metsäpinta-ala on yhteensä 105 000 hehtaaria. Alueen hakkuumahdollisuus on noin 700 000 kuutiota vuodessa.

–Asiassa on edetty rauhallisesti. Yhdistymisestä tehtiin kaikkien yhdistysten hallinnoissa yksimieliset päätökset, sanoo Salometsän toiminnanjohtaja Olavi Pitkänen, jonka mukaan uusi alue on luonteva lisä Salometsälle.

Salometsän palveluksessa on 16 toimihenkilöä. Karinaisten, Tarvasjoen ja Marttilan alueelle yhdistys palkkaa oman toimihenkilön palvelemaan alueen metsänomistajia.

–Kaikkia yhdistyksen jäseniä kohdellaan tasavertaisesti.

Pitkäsen mukaan Salometsä on vahvasti mukana toimialueensa puukaupassa.

–Noin 70 prosenttia puukaupoista menee metsänhoitoyhdistyksen kautta. Meillä on myös omaa puunkorjuuta ja 15 metsuria.