Tarvasjoen entinen kirjasto muuttuu vuokratiloiksi

0
Risto Elo muuttaa Tarvasjoen entisen kirjaston vuokratiloiksi.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen entisen kirjaston ikkunassa näkyy taas valoa. Kiinteistön Auranmaan osuuspankilta ostanut Risto Elo tarjoaa tiloja erilaisiin käyttötarkoituksiin vuokralle.

–Mielellään vuokraamme koko tilan, mutta voimme vuokrata tiloja myös pienemmissä moduuleissa niin lyhyt- kuin pitkäaikaiseen käyttöön, Elo sanoo.

Lantti vuokratiloiksi nimettyjä tiloja voisi Elon mukaan käyttää esimerkiksi pop-up -kauppana. Hän näkee tiloissa mahdollisuuden myös kotona toimiville yrittäjille. Pankkinakin toimineessa rakennuksessa on myös murto- ja palovarma holvi, josta voi vuokrata turvallista säilytystilaa. Vaihtoehtoisesti holviin voisi Elon mukaan sijoittaa palvelinkeskuksen serverin.

–Pari ihmistä on käynyt sanomassa, että tähän voisi perustaa kuntosalin.

Tarvasjoki onkin vaarassa oman kuntosalinsa menettää siinä vaiheessa, kun kunta lakkaa käyttämästä Tarvashovin tiloja. Koulun viereen suunniteltuun liikuntatilaan ei kuntosalia ole suunnitteilla. Elo on jo ennättänyt pohtia mahdollisuutta tehdä kunnan kanssa kuntosalin suhteen yhteistyötä.

–Mutta Lieto on sellainen kunta, että se rakastaa teitä ja rakentaa niitä, pari vuotta Tarvasjoella asunut Elo arvioi kunnan intoa lähteä yhteistyöhön.

Kiinteistöjen vuokraus on Elolle jo entuudestaan tuttua. Hänen pyörittämänsä Hardelo Oy vuokraa tiloja asumiseen ja majoittumiseen.

–Olen aina ollut yrittäjä ja yrittäminen on minulla veressä, aiemmin Teijossa Kirjakkalan ruukkikylää pitänyt Elo sanoo.

Mikäli vuokraustoiminta ei ota tuulta alleen, vaihtoehtoisena suunnitelmana Elolla on muuttaa entisen kirjaston tilat asunnoksi. Parhaillaan rakennuksen ikkunassa on esillä kotiseutuyhdistys Tarvaisten ripustama näyttely joulujulisteista ja leluista.