Kokoontumisrajoitusta kiristetään: ulkona järjestettävissä tilaisuuksissa enintään 10 henkeä

0

VARSINAIS-SUOMI. Koska Varsinais-Suomi on siirtynyt koronan leviämisvaiheeseen, alueen kokoontumisrajoitukset kiristyvät. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että perjantaista 11.12. alkaen alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskee sama rajoitus kuin sisätiloissa järjestettäviä. Molemmissa voi järjestää korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kun niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Tänään annettu määräys kumoaa aikaisemman Varsinais-Suomea koskeneen kokoontumisrajoituksen, jonka mukaan ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien sallittu osallistujamäärä oli 20 henkilöä. Uusin määräys on voimassa 10. tammikuuta saakka.

Kiristyksen taustalla on maakunnan entisestään heikentynyt koronatautitilanne. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisen yhteistyöryhmän mukaan Varsinais-Suomi on tiistaina 8.12. siirtynyt leviämisvaiheeseen. Uusista tapauksista miltei kolmasosa liittyy edelleen perheiden tai lähipiirin tartuntoihin. Tartuntoja tulee useista erilaisista paikoista. Sairaalahoidon ja tehohoidon tarpeeseen pystytään tällä hetkellä vastaamaan ilman erityistoimia. On kuitenkin ennakoitavissa, että sairaalahoidon tarve kasvaa lähiviikkoina.

Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen toimii vastuullisesti. Lounais-Suomen aluehallintovirasto muistuttaa, että vastuullisella toiminnalla ja määräysten noudattamisella voimme yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene.