Korona ajoi ulos kuntoilemaan – Pöytyän liikuntatoimi käynnisti ulkoliikunnan eläkeläisille

0
Pöytyän liikuntatoimi pyrkii liikuttamaan kunnan ikäihmisiä myös korona-aikana. Maanantaina käynnistettiin ulkoliikunta.

PÖYTYÄ. Pöytyän liikuntatoimi on jälleen keksinyt uuden keinon liikuttaa kunnan ikäihmisiä koronaa varoen ja rajoitukset huomioiden. Koronatauolle laitettujen eläkeläisten kuntosaliryhmien ja sisäliikunnan korvaajiksi on ainakin rajoitusten ajaksi käynnistetty ohjattu ulkoliikunta. Maanantaina Yläneellä, Riihikoskella ja Kyrössä alkanut toiminta osoitti heti tulevansa tarpeeseen.

Lihaskuntoa ja tasapainoa oli Riihikoskella pikkupakkasessa ja tuoreessa lumessa treenaamassa 12 naista. Alkulämmittelyjen jälkeen liikunnanohjaaja Markus Salo veti kevyen kuntopiirin, jossa lumesta, pakkasesta ja toppavaatteista ei ollut haittaa. Ulkokuntosalilaitteitakin pystyttiin hyödyntämään mukana olleiden istuinalustojen ansiosta.

–Ihana keksintö. Olemme käyneet kuntosalilla, mutta kun toiminta on nyt tauolla, päätimme lähteä tänne. Hieman arvuuttelimme, mitä täällä tehdään, mutta luotimme ohjaajaan, ulkoliikunnan aloittamisesta ilahtunut Paula Ruohola jutteli.

Ruoholan mukaan koronakevät tuntui pitkältä, eikä silloin ehkä tullut liikuttua riittävästi.

–Itseään on niin helppo laiminlyödä. Mutta kun on ohjattua toimintaa ja kavereita, jotka houkuttelevat mukaan, tulee lähdettyä, hän totesi.

Keväällä Markus Salo käynnisti palvelukeskusten asukkaille ikkunajumpan, mutta kuntosaliryhmissä liikkuneita kannustettiin omatoimiseen liikuntaan. Salo kertoo kuntosaliryhmissä käyvän 70–80 eläkeläistä.

–Syksyllä huomasin, että aivan kaikki eivät ole kevään koronatauon jälkeen löytäneet takaisin salille tai eivät ole kokeneet turvalliseksi tulla.

Ulkoliikunnan järjestämisestä Salo kysyi mielipidettä Pöytyän johtavalta lääkäriltä, joka piti ideaa hyvänä. Salo kannustaa myös miehiä mukaan ulos kuntoilemaan.

Eläkeläisten ulkoliikuntaa maanantaisin Yläneen Luontokapinetilla kello 9–9.45, Riihikosken ulkokuntosalilla Riihikodilla kello 10.15–11 ja Kyrön maauimalan toimintapuistossa kello 14–14.45.