Piika Vainio kerää kuvia isänsä Martti Vainion teoksista – Taiteilijan syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta

0
Marjatta "Piika" Vainio on tekemässä kirjaa isänsä Martti Vainion töistä. Yksi versio on jo valmis, mutta lisää tietoja tarvitaan.

KOSKI. Koskelaisen taiteilijan Martti Vainion syntymästä tule tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta ja kuolemasta 20 vuotta. Martti Vainion tytär Marjatta ”Piika” Vainio alkoi jo isänsä kuoleman jälkeen kerätä kuvia hänen maalaamistaan tauluista sekä tekemistään veistoksista. Martti Vainio itse ei pitänyt töistään minkäänlaista kirjaa.

Työn tuloksena on jo syntynyt Ifolor-kirja, jossa on Vainion mukaan kuitenkin puutteita ja osa valokuvista on huonolaatuisia. Ifolor-kirja on nähtävillä Kosken kirjaston kotiseutuhyllyssä. Kirjassa on valokuvat 700 taulusta ja 150 veistoksesta.

Piika Vainio toivoo, että ihmiset, joilla on kotonaan Vainion teos, mutta ei varmaa tietoa siitä, onko teos kuvattu, olisivat häneen yhteydessä.

–Yhteydenotot mieluimmin sähköpostilla, mutta myös tekstiviestin voi laittaa kännykkään, Vainio pyytää.

Juhlavuoden tiimoilta on tarkoitus järjestää loppukesällä näyttely Vainion teoksista Liipolan museossa.

–Näyttelyyn on tulossa harvinaisempia, ennen näkemättömiä töitä, muun muassa piirustuskoulun aikaisia luonnoksia ja lyijykynäpiirroksia, Vainio kertoo.

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen piika.vainio@koskitl.fi tai tekstiviestillä kännykällä numeroon 040-7402230.