Penkkarit pidetään erityisjärjestelyin – Elisenvaara siirsi vanhojen tanssit toukokuulle

0
Viime vuonna Elisenvaaran abiturientit hulinoivat penkkareissa tähän tyyliin. Kuva: AVL:n arkisto / Asko Virtanen

KOSKI, PÖYTYÄ/Kyrö. Kosken lukion suunnitelmissa on ainakin vielä, että vanhojen tanssit ja penkkarit voitaisiin toteuttaa soveltuvin osin omalla paikallaan helmikuun lopussa ennen hiihtolomaa.

–Videoidaan ja striimataan ja vältetään lähikontakteja. Seurataan tilannetta päivä kerrallaan. Jos epidemiatilanne menee niin pahaksi, että on pakko siirtää, niin sitten pitää harkita siirtoa myöhempään, kertoo rehtori Mirja Rautavuori-Lehtinen.

Hän toteaa kaikkien ymmärtävän, että epidemiatilanteen mukaan pitää elää.

–Perinteet eivät voi nyt jatkua samanlaisina, mutta pyrimme siihen, että näinä erikoisinakin aikoina niin abiturienteille kuin vanhoille jää mukavia hetkiä ja muistoja näistä ainutlaatuisista lukioperinteistä.

Koskella on nyt oltu lähiopetuksessa lukiossakin. Tilannetta katsotaan kuitenkin viikoittain.

Elisenvaara teki tanssisiirron

Elisenvaaran lukiossa on jo tehty päätös toisen vuoden opiskelijoiden vanhojen tanssien siirtämisestä keväälle koronatilanteen takia. Uusi tanssiaispäivä on 12. toukokuuta.

Rehtori Ari Höyssä sanoo, että alustavasti on puhuttu penkkareiden järjestämisestä oikeana päivänä eli 18. helmikuuta, tarvittaessa etänä.

–Penkkarien osalta etämahdollisuus tai runsaat turvavälit ovat ainakin jotenkin mahdollisia, toisin kuin vanhojen tansseissa. Keskustelimme asiasta abiturienttien kanssa viime viikolla ja odotan heiltä tämän viikon aikana tarkempaa ehdotusta, millaisiin teknisiin ratkaisuihin voisimme päätyä. Varma tieto odotuttaa itseään vielä, ainakin perjantaihin asti, Höyssä kertoo.

Elisenvaara lukiossa opetus on järjestetty Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin suosittaman hybridimallin mukaisesti 12. tammikuuta alkaen.

Abiturientit ovat lähiopetuksessa, mutta ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijat vuorottelevat lähi- ja etäopetusviikkoja.

Lukion antamissa ohjeissa painotetaan turvavälejä, maskisuositusta ja käsihygieniaa. Suosituksia ja koronatilanteen kehittymistä seurataan tarkasti.