Vaikea valtuustokausi on vaikuttanut eri tavoin tarvasjokelaisten valtuutettujen jatkohaluihin

0
Liedon valtuustossa vaikuttaneista viidestä tarvasjokelaisesta kunnanvaltuutetusta keskustan Arto Tikalla (vas) ja Minna Hallanheimolla on jatkohaluja seuraavallekin valtuustokaudelle. Timo Inkinen (kok) empii vielä, mutta sanoo olevansa kallistumassa ehdokkuuden kannalle.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjokelaiset kunnanvaltuutetut ovat kokeneet kuluneen valtuustokauden vaikeaksi, mutta ottaneet sen eri tavoin ajatellen asettumista ehdolle kevään vaaleihin. Keskustan Minna Hallanheimo ja Arto Tikka ovat asettumassa uudelleen ehdolle, vain kunnallisjärjestön sinetti enää puuttuu. Esa Mustamäki sen sijaan teki toisenlaisen päätöksen jo syksyllä ja antoi valtuustossa tilaa varajäsenenä olleelle, keskustan paikallisyhdistyksen puheenjohtajalle Juha Marjomaalle. Mustamäki toteaa mitan tulleen täyteen Liedon kuntaa ja Tarvasjoen alasajoa.

Mustamäen mukaan häntä on kosittu toiseenkin valtuustoryhmään. Hän ei kuitenkaan koe ryhmää riittävän isoksi, että sen riveissä voisi vaikuttaa Liedon asioihin sen enempää kuin keskustassakaan.

Tikka sanoo harkinneensa ehdokkuutta pitkään ja aikoneensa ensin jättäytyä pois kunnallispolitiikasta. Mieli kuitenkin muuttui.

–Vähän liian kovaa kättä on tullut, hän sanoo ja harmittelee valtuustokauden menneen alueellisen puolustuksen puolelle.

Kaikesta huolimatta Tikka edelleen jaksaa uskoa vaikutusmahdollisuuksiin.

Hallanheimo kokee saaneensa jo tällä kaudella Liedon kunnallispolitiikassa ison pyörän pyöräytetyksi tuotuaan esiin kokemaansa epäasiallista kohtelua. Hallanheimon mukaan aiemmin ei voinut olla asioista eri mieltä ilman, että tuli huuto ja hulabaloo. Tyyli on hänen mukaansa muuttunut.

Kristilliset omalla listallaan

Kokoomuksen Timo Inkinen ja kristillisdemokraattien Martti Heikkilä eivät vielä ole tehneet lopullista päätöstä ehdokkuudestaan. Inkinen on kallistumassa ehdokkuuden, Heikkilä jättäytymisen kannalle.

–Meillä on ollut tosi vaikea valtuustokausi ja nyt kun on tämä korona ja muuta, tarvitaan kokemusta, Inkinen miettii.

Heikkilä sanoo harkinneensa pitkään, mutta edessä olevat mahdolliset muutokset pistävät epäilemään ehdokkuuden mielekkyyttä. Heikkilät ovat myymässä kotitalona toimivaa Tarvasjoen meijeriä, joten muutto saattaa olla edessä.

Heikkilä on jo luopunut kristillisdemokraattien paikallisosaston puheenjohtajuudesta. Viime vuoden aikana osastoon liittyivät Pöytyän, Marttilan, Auran ja Kosken kristillisdemokraatit ja osasto nimettiin Aurajokilaakson osastoksi. Osaston puheenjohtajana on tällä hetkellä lietolainen Gunnar af Halström ja pöytyäläinen Sinikka Hutko toimii varapuheenjohtajana.

Tuleviin vaaleihin Liedon kristillisdemokraatit ovat lähdössä omalla listalla. Tällä vaalikaudella puolue on ollut vaaliliitossa kokoomuksen kanssa.

Heikkilä näkee tarvasjokelaisten kannalta tapahtuneen hyviäkin asioita, kuten lupaus uudesta liikuntasalista, mutta vaaliliiton tiukan ryhmäkurin hän on kokenut hankalana. Tarvasjoen uimahalliasiassa hän ja Inkinen äänestivät ryhmäpäätöstä vastaan uimahallin säilyttämisen puolesta.

Vihreillä kaksi ehdokasta

Liedon luottamuselimissä ovat kuluneella valtuustokaudella vaikuttaneet myös Viivi Nikula (vihr) teknisessä lautakunnassa ja Maria Nurminen (kesk) varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnassa sekä Aino Nurmi (kd) on ollut nimettynä sote jaostoon. Uudelleen ehdolle asettuneen Nikulan lisäksi vihreillä on toinenkin ehdokas Tarvasjoelta, Risto Elo . Nurminen ja Nurmi empivät vielä.