Among Us -mobiilipelistä sovitettu live-versio sai pöytyäläislapset hihkumaan innosta

0
–No vielä ehtii yhden pelin pelata, jos ollaan nopeita, Lauri Kuiko sanoi ja sekoitti kortit. Innokkaat pelaajat eivät meinanneet malttaa odottaa pelin alkua. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ. Pöytyän ja Oripään kunnat, seurakunta sekä 4H-yhdistys löivät hynttyynsä yhteen ja ideoivat lapsille tekemistä hiihtolomalla. Lasten keskuudessa tällä hetkellä erityisen suosittu Among Us -mobiilipeli heräsi henkiin niin Riihikoskella, Kyrössä, Yläneellä kuin Oripäässäkin järjestetyissä pelipajoissa.

Kännykät laitettiinkin sivuun ja Among Us -peliä pelattiin toisia lapsia vastaan ihan oikeasti, ei vaan siellä kännykässä. Valtavan innostuneet impostorit ja crew matet koittivat paljastaa toisiaan pelissä, joka eräällä tavalla muistuttaa etäisesti vanhaa pelihittiä ”silmällä murhaajaa”, jossa jonkun piti aina epäillä ja toisen todistaa, kuka on murhaaja. Pajoihin ilmoittautui kaikkiaan 112 pelaajaa.

Idean äiti Teija Haakana sai idean, kun oma tytär pelasi Among Us -peliä paljon joululomalla.

–Kyllähän aikanaan kierrettiin bussilla pelaamassa Pokemoniakin, niin aloin miettiä, että eikös tätä Among Us -peliä voisi pelata myös oikeasti. Hyvinhän tämä taipui tällaiseksi seikkailupeliksi, Haakana hymyili tyytyväisenä Kisariihessä tiistaina.

–Lapset suorittavat oman roolinsa mukaisia tehtäviä, jotka he saavat korteista. Impostorit sitten koittavat pilata muiden tekemistä ja ovat tekevinään tehtäviä. Vilauttamalla omaa korttiaan he voivat ”tappaa” toisen pelaajan. Kun joku löytää ruumiin pelialueelta, niin hän tulee soittamaan torvea kokoontumisalueelle. Sitten yhtä aikaa pitää osoittaa sormella, ketä ehdottaa impostoriksi, Haakana selvittää pelin juonta.

–Myös oikeassa pelissä pelaajilla on rooli, eivätkä toiset pelaajat tiedä, kuka on missäkin roolissa. Täällä nämä roolilaput välillä hieman heiluvat ja saattavat vahingossakin paljastua muille, mutta aika hyvin lapset ovat pitäneet ne piilossa, koulunuorisotyöntekijä Lauri Kuiko selvensi.

Oskari Maantiehinno ja Rasmus Kouvonen ratkaisevat palapeliä. Kuva: Tuomas Honkasalo

Pelin tiimellyksessä toimittaja tuntui olevan aivan pihalla. Joku ampui nerf-pyssyllä, joku teki palapeliä, yksi heitti koria ja kolmas kaatui ruumiiksi maahan. Samalla alkoi soida musiikki piilotetusta kaiuttimesta, jota kaikki alkoivat etsiä.

–Sabotaasi, kuului huuto monesta suusta.

Lapset tiesivät täsmälleen, mitä piti tehdä ja kaikki hihkuivat innosta pelin keskellä.

–Tää on aivan sairaan kivaa ja oikeasti tulee sellainen tunne, että tämä on samanlaista kuin siinä oikeassa pelissäkin, Oskari Maantiehinno , 9, julisti innoissaan.

–Kännykällä tulee pelattua tuota peliä melkein joka päivä, Oskari kertoi.

Torvi soi ja pelaajat kokoontuivat yhteen. Ensimmäinen impostor oli löytynyt aiemmin, mutta toista etsittiin vielä kuumeisesti. Kahden äänestyksen jälkeen impostoria ei löytynyt ja Rasmus Kouvonen , 9, huudahti voitonriemuisena.

–Se olin minä!

Impostorit voittivat pelin ja pelisalaisuudet pysyivät hienosti salassa ennen loppupaljastusta.
Tuomas Honkasalo