Elite Football Clubissa harjoitellaan kilpaurheilumielessä – Uusi jalkapalloseura haluaa tarjota tavoitteellista urheilua

0
Uuden seuran pelaajat eivät välttämättä ole muita parempia, mutta sitäkin motivoituneempia. Hyökkäämistä harjoittelevat valmentaja Attila Sandorhazin johdolla Aaron Mäki-Laurila, Joonatan Lehtonen sekä Teo Kujanpää (selin).

AURANMAA. Aurassa kotipaikkaansa pitävä, mutta koko Auranmaan kattava uusi jalkapalloseura Elite Football Club haluaa tarjota lapsille ja nuorille toimintaa, jossa harjoitellaan pelkästään kilpaurheilumielessä.

–Meidän seurasta puuttuvat sellaiset pelaajat, jotka tulevat harjoituksiin kuluttamaan vain aikaansa, toteaa valmentaja Hannu Jalava.

Hän uskoo, että seuralle on tarvetta, sillä pitkään jalkapallotoiminnassa mukana olleena hän tietää lasten kaivanneen tavoitteellisempaa harjoittelua. Tällä hetkellä seuralla on kasassa kaksi lasten joukkuetta ja yksi naisten.

–Meillä on yhteensä noin 35 pelaajaa, mutta otamme lisää koko ajan, kertoo seuran toinen valmentaja Attila Sandorhazi ja sanoo, että mukaan pääsee kokeilutilaisuuden kautta.

Jalava kuitenkin korostaa, ettei kriteerinä ole itse jalkapallotaidot vaan halu oppia ja kehittyä. Johtoajatuksena on myös se, ettei lapsista ja nuorista kasvateta niinkään hyviä jalkapalloilijoita vaan terveitä aikuisia.

–Ja koulunkäynti täytyy sujua. Jos se ei suju, jalkapalloa vähennetään, Jalava linjaa.

Tällä hetkellä mukana on entisiä Auran Palokunnan Urheilijoiden eli APUn pelaajia sekä myös yläneläisiä, lietolaisia, oripääläisiä, riihikoskelaisia ja kyröläisiä.

Seurassa on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet: naisten on tarkoitus nousta neljännestä divisioonasta kolmanteen, nuorin ikäluokka tulee pelaamaan korkeimmalla sarjatasolla ja vanhemmalla ikäluokalla on tavoitteena nousta ykköstasolle.

Harjoitukset suunnitellaan tarkkaan

Jalava sanoo suurimman eron harjoituksissa löytyvän siinä, että ne ovat tarkoin suunniteltuja.

–Me teemme tarkat harjoitusohjelmat koko vuodelle, ja siksi tempo treeneissä on aivan eri kuin monella muulla seuralla.

Tunnin aikana aktiivista harjoitusta onkin lähes joka minuutti. Lisäksi pelaajien fyysistä kuntoa ja taitoja seurataan koko ajan erilaisilla testeillä.

Tällä hetkellä koronarajoitusten ollessa vielä voimassa harjoituksia pidetään kahdesti viikossa, mutta tulevaisuudessa ne aiotaan tuplata.

–Tulemme harjoittelemaan myös muualla kuin Aurassa, esimerkiksi Yläneellä, jossa on hyvä nurmikenttä ja sen vieressä jyrkät ylämäet, Jalava kertoo.

Yhteistyötä onkin tarkoitus tehdä paitsi Yläneen Kirin myös muiden seurojen kanssa, sillä molemmilla valmentajilla on olemassa kattavat kontaktit omilta ammattilaisjalkapallokentiltään.

–Minulla on niitä Suomessa ja Attilalla ulkomailla.

Uuden jalkapalloseuran toivotaan myös yhdistävän koko Auranmaata, jottei kenenkään pelaajan enää tarvitsisi lähteä esimerkiksi Turkuun parempien joukkueiden toivossa.

–Ennemminkin niin, että Turusta tultaisiin tännepäin, Sandorhazi maalailee.

Pienessä ajassa jo kehitystä

Naisten joukkueessa pelaavat yläneläiset Milla Salmi ja Nelli Aaltonen sekä lietolainen Sara Jalava ovat jo pienessä ajassa huomanneet selvän eron entiseen.

–Meidän taidot ovat kyllä olleet riittäviä, mutta uudet valmentajat ovat saaneet sen paremmin meistä ikään kuin ulos, Milla tiivistää nuorten naisten tunnot.

Nelli on puolestaan huomannut, että treeneissä pistetään positiivisella tavalla koville. Tytöt kehuvatkin innostuksen olevan nyt kova ja ensi kesää ja tulevia pelejä odotetaan jo malttamattomina.