Kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan Varsinais-Suomessa

0

VARSINAIS-SUOMI. Varsinais-Suomessa kokoontumisrajoitukset jatkuvat 11.2. alkaen samanlaisina kuin mitä ne ovat tällä hetkellä: korkeintaan 10 henkilön tapahtumat ovat sallittuja sisä- ja ulkotiloissa ja niissäkin on noudatettava hygienia- ja turvallisuusohjeita. Alueen koronaviruksesta johtuva tautitilanne vaatii yhä varovaisuutta ja hygieniaohjeiden tarkkaa noudattamista.

Koronavirustartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt pitää ennallaan Varsinais-Suomen alueen kokoontumisrajoitukset, koska Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ollaan yhä koronaepidemian leviämisvaiheessa. Päätökseen vaikuttivat myös muun muassa uuden virusmuunnoksen leviämisen uhka sekä valtakunnallinen epidemiologinen tilanne. Myös Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä kannattaa kokoontumisrajoituksen jatkamista ennallaan.

Torstaista 11.2. alkaen on edelleen sallittua tarvittaessa järjestää korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kunhan niissä ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Määräys koskee sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia ja on voimassa 10.3. asti.

Kokoontumisrajoitus koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten juhliin, tai jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan, kuten kauppojen toimintaan, tai viranomaisten kokouksiin.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja kunnat ovat antaneet suosituksia muun muassa aluehallintoviraston määräysten ulkopuolelle jäävien tilaisuuksien ja palvelutoiminnan järjestämisestä sekä maskien käytöstä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos muistuttaa, että koronatesteihin tulee hakeutua vähäistenkin oireiden perusteella. Hyvä on myös muistaa, että vaikka rokottaminen on saatu käyntiin, se ei vielä poista tarvetta noudattaa annettuja hygienia- ja turvallisuusohjeita.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto muistuttaa, että epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen toimii vastuullisesti. Vastuullisella toiminnalla ja määräysten sekä suositusten noudattamisella voimme tässä pitkittyneessä epidemiatilanteessa yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene.