Päiväkoti Pääskynpesän lapset pistivät töpinäksi: lumiukot ilahduttavat nyt Auran vanhuksia

0
Elena Sinisalo, Milja Sulkanen ja Julia Rivero viimeistelivät Tyyne-lumiukon tyylin asettelemalla kuusenhavut eli kutrit paikoilleen.

AURA. Auran Mikonpolun hoivakodin pihassa kävi perjantaiaamuna vilske ja vilinä, kun päiväkoti Pääskynpesän Varpusten ryhmä oli saapunut tekemään ystävänpäiväksi lumiukkoja vanhusten iloksi. Ikkunan takana olikin pitkä rivi iloisia ihailijoita, kun Pertti, Nelli ja Tyyne Varpunen sekä muutama muu lumiukko saivat vaatetusta ylleen ja porkkanat nenikseen. Hiusten virkaa toimittivat kuusenhavut ja käsinä käytettiin risunpätkiä. Pipot, huivit ja takit olivat puolestaan löytyneet palvelutalon varastosta.

Varhaiskasvatuksen opettaja Riikka Pulkkinen kehui touhukasta viskariryhmäänsä todella aktiiviseksi joukoksi, joka lähtee innolla mukaan puuhaan kuin puuhaan. Lumiukkotehtäväkin sujui porukalta kuin vanhoilta tekijöiltä. Työn ja touhun keskellä vanhuksia ilahdutettiin myös pienellä musiikkiesityksellä, kun Viisi pientä nallea lähti leikkimään -laulu kajahti palvelutalon ikkunan takana. Toiselle puolelle ikkunaa asettuneet vanhukset nauttivat silmin nähden lasten terveisistä ja palkitsivat heidät iloisilla vilkutuksilla ja taputuksilla.

–Olemme todella onnellisia, että saavuitte ilahduttamaan meitä näin hienoilla lumiukoilla ja esityksellä, Auran hoivakodin vastaava sairaanhoitaja Henriikka Laine kiitteli asukkaiden puolesta.

Nikolas Holpin, Mico Laineen, Eino Mansikkaniemen ja Aarno Lähtisen mielestä lumiukkojen tekeminen oli tosi kivaa puuhaa.

Lumiukot seikkailevat ympäri Auranmaata

Lumiukkotempauksen takana on Auranmaan Latu ja Polku, ja tarkoituksena on, että lumiukkoja tehdään vielä ainakin Kyrön ja Riihikosken palvelutalojen pihalle.

–Tämä on Suomen Ladun kiertue nimeltään Ulkona kuin lumiukko. Me toteutamme sitä Auranmaalla siten, että tuomme näin iloa vanhuksille ja lapsille, kertoo Marjo Lehtonen Auranmaan Ladusta ja Polusta.

Idea oli Lehtosen mukaan esillä jo viime vuonna, mutta huonon talven vuoksi se jäi silloin toteutumatta.

Auran ja Riihikosken päiväkodeissa idea otettiin heti innostuneina vastaan, ja nyt Lehtonen kannustaa myös muita ryhmiä iloisiin talkoisiin.

–Meillä on valmiit muotit lumiukoille, joita voimme tulla tekemään etukäteen valmiiksi tai sitten meiltä voi ottaa muotteja lainaksi, hän kehottaa ja sanoo, että lumiukkoja voi käydä tekemässä myös vaikka omien isovanhempien pihoille.

Auraan yhdistyksen puuhanaiset olivat käyneet pystyttämässä lapsille valmiiksi seitsemän ukon aihiot, joista lasten oli helppo muotoilla hahmoja.

–Se on yllättänyt meidätkin, että pakkaslumestakin saa tehtyä lumiukkoja, kun on muotti, Lehtonen naurahtaa.

 

Lumiukkomuotteja voi kysellä lainaan Auranmaan Ladun ja Polun Facebook-sivujen kautta tai olemalla yhteydessä Päivi Pohjolaan, puh. 044 066 5664.