AURANMAA. Riskiryhmiin 1 kuuluvien alle 70-vuotiaiden koronavirusrokotukset alkavat ensi viikolla. Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymässä riskiryhmille avataan sähköinen ajanvaraus, joka löytyy kuntayhtymän nettisivuilta www.poytyanterveyskeskus.fi. Ensi viikon maanantaista alkaen riskiryhmiin kuuluvilla on myös mahdollisuus varata aika puhelimitse numerosta 02 4864 1370 maanantaista perjantaihin kello 12–13.

Riskiryhmään kuuluminen pitää varautua osoittamaan esimerkiksi Kela-kortilla tai sairauskertomusmerkinnällä. Rokoteaikoja on varattavana sitä mukaa, kun rokoteainetta saadaan.

Jo aloitetut 80 vuotta täyttäneiden ja kotihoidon asiakkaiden rokotuksen jatkuvat ensi viikolla ja heille soitetaan terveyskeskuksesta rokoteaika. 70–79-vuotiaisiin ja riskiryhmään 2 kuuluvien rokotuksiin edetään, kun riskiryhmään 1 kuuluvat ja 80 vuotta täyttäneet on saatu rokotettua.

Ajankohtaista tietoa koronarokotuksista julkaistaan Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän nettisivuilla, jonne tietoa päivitetään aina, kun uusia tietoja on saatavilla.

Härkätiellä rokotusnumerot

Härkätiellä ajanvaraus alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten ja 80 vuotta täyttäneiden rokotuksiin avautuu maanantaina. Aika varataan sähköisesti Liedon kunnan nettisivujen kautta osoitteessa lieto.fi/kansalaisenterveyspalvelu tai puhelimitse rokotusnumeroissa. Terveysasemien yleisistä ajanvarausnumeroista ei voi varata rokotusaikoja.

Marttilan rokotusnumero on 050 5953 387, Kosken 050 305 3848 ja Tarvasjoen 050 566 8467. Rokottaminen suoritetaan henkilöiden omilla terveysasemilla. Myös 80 vuotta täyttäneiden kanssa samassa taloudessa asuvat puolisot ja omaishoitajat rokotetaan iästä riippumatta. Tieto ajanvarauksen alkamisesta ilmoitetaan henkilökohtaisesti tekstiviestillä.

–Suosittelemme sähköistä ajanvarausta ja toivommekin, että mahdollisimman moni varaisi ajan rokotukseen sen kautta, kehottaa johtava ylilääkäri Veli-Matti Leinonen Härkätien terveyspalveluista.

Härkätiellä alkaa viikolla 8 myös vammaispalveluyksiköiden asiakkaiden ja henkilökunnan rokotukset.


FAKTA: Riskiryhmä 1

* Elinsiirto tai kantasolusiirto
* Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
* Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
* Vaikea krooninen munuaissairaus
* Vaikea krooninen keuhkosairaus
* Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
* Downin oireyhtymä (aikuiset)