AURANMAA. Outdoor Leader -hanke järjestää torstaina 18.2. kello 11–16 kaikille avoimen ja maksuttoman webinaarin luontomatkailun mahdollisuuksista. Webinaari järjestetään otsikolla ”And out we go – Benefits of outdoor activities”.

Webinaarissa käydään läpi muun muassa esimerkkejä yritysten ja yhdistysten luontomatkailupalveluista ja muista luontoon liittyvistä toiminnoista. Asiantuntijat kertovat, miten paikallisista reitistöistä ja muista luontomatkailukohteista saa kaikki hyödyt esiin, miten kannattaa suunnitella uusia kohteita ja kuinka voi uudistaa jo olemassa olevia reittejä tai nähtävyyksiä esimerkiksi tarinallistamisen, yritystoiminnan tai jonkin teeman avulla.

Mukana on myös koronaan liittyen yrittäjien ”selviytymis”vinkkejä ja toimijoiden uusia ideoita, miten palvella luontoliikkujia paremmin.

Webinaarissa nähdään etukäteen valmisteltuja videoita, jotka on tekstitetty sekä suomeksi että ruotsiksi. Mukana on myös englanninkielisiä live-esityksiä.

Kommunikointi webinaarissa tapahtuu suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Webinaarin pääpuhujana on huippukokki Michael Björklund, joka nostaa omassa yritystoiminnassaan esiin pohjoismaista lähiruokaa ja kokonaisvaltaista matkailukokemusta.

Kuukauden päästä kansainvälisestä webinaarista järjestetään torstaina 18.3. suomenkielinen webinaari, jossa painotus on enemmän pienten retkeilyreittien ja ulkoilualueiden perusteissa. Webinaarissa kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja reittien rakentamisesta, kunnossapidosta, ylläpidosta ja turvallisuudesta.

Kansainvälisessä Outdoor Leader -hankkeessa on mukana viisi Leader-ryhmää Varsinais-Suomesta, yksi Satakunnasta, yksi Etelä-Pohjanmaalta ja kaksi Ruotsista. Hankkeen tavoitteena on innostaa paikallisia yhdistyksiä kehittämään retkeilyreittejä ja ulkoilualueita Suomessa ja Ruotsissa.

18.2. järjestettävään webinaariin voi ilmoittautua osoitteessa https://bit.ly/2LDKBqV – linkki webinaariin lähetetään 16.2. jälkeen