Abien kirjoitusurakka on loppusuoralla

0
Oskari Vuoren mukaan kirjoitukset ovat sujuneet yllättävän hyvin, vaikka esimerkiksi maskin käyttö onkin kirjoituksissa väsyttänyt ja vaikeuttanut keskittymistä.

PÖYTYÄ, AURA, KOSKI. Abiturienttien kirjoitusurakka alkaa tämän vuoden osalta olla paketissa. Tänään ja huomenna on vielä vuorossa reaaliaineita ja pääsiäisen jälkeen kirjoitukset päättyvät saamen kieleen. Ainakin toistaiseksi kirjoitukset ovat Elisenvaaran ja Kosken lukioissa edenneet suunnitellusti, eikä kukaan abiturienteista ole joutunut jättämään kirjoituksia väliin koronatartunnan tai karanteenin takia.

Elisenvaaran abiturientin, auralaisen Oskari Vuoren mukaan kirjoitukset ovat menneet yllättävän hyvin. Vuori kirjoitti viime syksynä historian ja kemian, keväällä ohjelmassa on ollut äidinkieli, englanti, matematiikka ja fysiikka. Tänään hän kirjoittaa vielä yhteiskuntaopin.

–Hiukan oletin, että olisi vaikeampaa, Vuori miettii ja toteaa, etteivät tehtävät ole olleet kovinkaan soveltavia vaan melko suoraan sitä, mitä on opiskeltukin.

Hän ei koe etäopiskelujaksojen tuoneen epävarmuutta osaamisesta.

–Korona sinänsä ei ole vaikuttanut valmistautumiseen, kun on ollut kotona. Mutta en tiedä kuvittelenko vaan, mutta maski väsyttää ja vaikeuttaa keskittymistä.

Pöytyäläisen Salla Kujanpään fiilikset kirjoituksista ovat ihan hyvät, vaikka hänen mielestään valmistautuminen kokeisiin onkin ollut rankkaa. Kujanpää on noudattanut tarkoin ohjeita ja pysynyt omaehtoisessa karanteenissa lukuloman ajan.

–Koska ystäviä ei ole voinut nähdä, vastapainoa lukemiselle on ollut vain ulkoileminen, hän toteaa.

Kujanpään kirjoitukset päättyvät tänään uskontoon. Hän on jo kirjoittanut äidinkielen, pitkän ruotsin, lyhyen matematiikan ja terveystiedon.

–Ilmeisesti omaehtoista karanteenia on noudatettu varsin hyvin, mistä kiitos kokelaille. Useimmat kokelaat näyttävät itse ottavan tilanteen aika rauhallisesti, Elisenvaaran lukion rehtori Ari Höyssä kommentoi.

Myös Kosken lukion koskelaiselle abiturienttille Kasper Honkalalle on jäänyt kirjoituksista ihan hyvä fiilis.

–Ei korona hirveästi ole valmistautumiseen vaikuttanut muuten kuin että kokeita edeltävät tentit olivat etänä. Maskin käyttäminen kirjoituksissa on vähän ärsyttänyt, hän miettii.

Kujanpään tavoin Honkalan kirjoitusurakka päättyy tänään uskontoon. Kevään aikana hän on jo kirjoittanut äidinkielen, englannin ja psykologian ja syksyllä matematiikan ja terveystiedon.

Koskella koronatilanna kiristyi viime viikon aikana, mutta kirjoitukset on toistaiseksi saatu vietyä läpi suunnitellusti.

–Kokelaat ja valvojat ovat pysyneet terveinä eivätkä ole joutuneet karanteeniin. Meillä on ollut isoja kirjoittajamääriä ja siksi koulun salin lisäksi on isoimmat ryhmät jaettu myös viereiseen luokkaan, jotta on saatu riittävät turvavälit, rehtori Mirja Rautavuori-Lehtinen kertoo.

–Kokelaat valvojat ovat niin hienosti jaksaneet ja tsempanneet toisiaan ja noudattaneet turvallisuusohjeita, hän kiittelee.