Koronatartuntarypäs sulkee Oripään toimintoja ja siirtää oppilaita etäkouluun

0

ORIPÄÄ. Koronavirustilanteen äkillisen ja voimakkaan heikkenemisen vuoksi Oripään koronatyöryhmä on päättänyt useista toimista uusien tartuntojen torjumiseksi.

Kirjastossa voi asioida kahden seuraavan viikon aikana vain noutaakseen ja palauttaakseen kirjat. Kirjapaketit suositellaan varaamaan etukäteen.

Nuorisotila, kuntosali ja liikuntahalli ovat suljettuina kahden viikon ajan kaikelta toiminnalta. Kunnanvirasto suljetaan ulkopuolisilta kahden viikon ajaksi, pois lukien sosiaalitoimen tarvittavat käynnit. Palvelutalo jatkaa jo annettujen ohjeistuksien mukaisesti.

Varhaiskasvatus- ja esiopetus on keskitetty toistaiseksi Nallenkoloon. Alakoulun 4–6-luokat siirtyvät etäopetukseen 3.–28.3. väliseksi ajaksi. Tarvittaessa kunnalla on valmiudet siirtyä kokonaan etäopetukseen.

Kunnan vuokrarivitalojen yhteissaunat ja vapaa-aikakeskuksen Kangastupa on suljettu 1.3.–28.3. väliseksi ajaksi.

–Rajoitukset pitää tehdä nyt, kun tilanne on tämä, toteavat kunnanjohtaja Timo Tolppane n ja sosiaalijohtaja Heli Kaskiluoto.

Koronatyöryhmä kehottaa noudattamaan varovaisuutta ulkona liikkuessa ja tarkkailemaan omaa vointia, mikäli tietää olleensa tekemisissä koronakaranteeniin määrätyn henkilön kanssa. Koronatestiin on hakeuduttava välittömästi oireiden ilmaannuttua.

Yrityksiä ja yhteisöjä kehotetaan huolehtimaan AVI:n antamasta määräyksestä. Yli kuuden henkilön tilaisuuksien järjestäminen on kielletty 26.3. asti.