Oripäähän keskiviikkona kahdeksan uutta tartuntaa

0

ORIPÄÄ. Oripäässä on keskiviikkona todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Sosiaalijohtaja Heli Kaskiluoto kertoo, että tartuntoja osattiin odottaa, sillä ne ovat jo tiedossa olevista tartuntaketjuista. Uusien tartuntojen myötä altistuneiden määrä kasvoi kuudella.

–Näiden tartuntojen johdosta emme tee lisärajoituksia. Tartunnan saaneet olivat jo karanteenissa, Kaskiluoto sanoo.

Viime viikko oli Oripäälle synkkä. Pitkään hyvänä pysynyt tartuntatilanne muuttui kertaheitolla, kun yhden viikon aikana tartuntoja todettiin 17. Tartuntojen johdosta kunta ryhtyi pikaisesti toimiin ja lisätartuntojen torjumiseksi muun muassa nuoriso- ja liikuntatilat suljettiin, kirjaston käyttöä rajoitettiin ja vanhimpia alakoululaisia siirrettiin etäkouluun.

Kunta myös masinoi koronavirukseen sairastuneille tai karanteeniin joutuneille perheille apua ruokahuoltoon. Kaskiluodon mukaan apuun ei toistaiseksi ole tartuttu.

Keskiviikkona todettujen tartuntojen jälkeen Oripäässä on nyt koko pandemian ajalta yhteensä 26 todettua tartuntaa. Eristyksissä on Kaskiluodon mukaan tällä hetkellä 23 ja karanteenissa 53 henkilöä.